Werk van Nathalie Scholtens-Den Besten: Jasmijn
Werk van Nathalie Scholtens-Den Besten: Jasmijn Foto: Aangeleverd

Opening Duo Expo Kwetsbaar in Kulturhus Giethoorn

· leestijd 1 minuut Cultuur

GIETHOORN - Een hobby wordt voor beiden de tweede liefde van hun leven. Gepassioneerd brengen zij hun creaties tot leven. Zo breekbaar als het glas van Annette en zo teder vastgelegd door Nathalie’s lens. Dat is de nieuwe Duo Expositie Kwetsbaar. Een prachtige combinatie van foto’s en glasfusie met In Beeld bij Nathalie & Annette Kiewiet Huitink. Deze duo expositie wordt op zondagmiddag 3 maart om 16.00 uur geopend.

Nathalie Scholtens - Den Besten

Van jongs af aan was het duidelijk dat Nathalie graag met kinderen zou willen werken. Na haar opleiding tot onderwijsassistent en leerkracht, rolde zij in het jongerenwerk en naschoolse activiteiten. Bij de geboorte van haar dochter ontstond haar liefde voor fotografie. Want dat mooie wonder moest natuurlijk vastgelegd worden. Die liefde groeide uit tot een uit de hand gelopen hobby en nu een bedrijf. Nog steeds zijn het de kinderen (en het gezin eromheen) die ze het liefste voor haar lens heeft. “Kinderen zijn zo ontzettend puur. Het liefst ren ik achter ze aan, laat ik ze spelen en gaan we samen lol maken,” aldus Nathalie. 


Werk van Nathalie Scholtens-Den Besten: Jasmijn  - Foto: Aangeleverd

Annette Kiewiet-Huitink 

Als bezige bij is Annette nooit klaar. Zowel in haar werkzame leven als in de kunst. Vele cursussen heeft zij in de loop der jaren gevolgd op het gebied van tekenen, schilderen, boetseren en beeldhouwen. De laatste werd haar passie waarbij ze ook zelf cursussen ging aanbieden om haar enthousiasme in de beeldhouwkunst over te brengen. In 2008 kwam Annette in aanraking met glasfusen en ze was gelijk verkocht. “Geweldig om met al die mooie kleuren glas te werken, patronen en ontwerpen te maken en dit samen te smelten tot een mooi geheel,” aldus Annette. Ook brandt ze glaskralen en heeft ze een cursus brandschilderen gevolgd. Ook nu weer geeft ze workshops glasfusen in haar eigen atelier ’t Veurhuus in Vledder, waar zij regelmatig te vinden is! 


Werk van Annette Kiewiet-Huitink: Dancing Queen - Foto: Aangeleverd

Naast de opening op 3 maart kan men de kunstenaars ook ontmoeten op zondagmiddag 7 april van 14.00 tot 16.00 uur. In de maanden maart & april is deze expositie vrij toegankelijk te bewonderen in Kulturhus De Eendracht te Giethoorn.

Werk van Annette Kiewiet-Huitink: Dancing Queen
Wethouder Bram Harmsma overhandigt cheque aan Jan en Jeroen Schreur van de gelijknamige punterwerf voor de bouw van het Experience Centre
Nieuw Experience Center Giethoorn krijgt bijdrage uit Leefbaar Giethoorn Deal Steenwijkerland gisteren
Popkoor Bloxy Music gaat inschepen in Kalenberg voor de overtocht naar New York -
Bloxy Music on Tour: koor is woensdag per boot vertrokken van Kalenberg naar New York Cultuur 25 apr, 20:33
Afbeelding
Henk Holterman neemt afscheid van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 25 apr, 19:21