Ensemble Himmelsburg
Ensemble Himmelsburg Foto: Aangeleverd

Serie Passie voor Bach brengt zondag ‘cafémuziek’ in Grote Kerk Steenwijk

Cultuur

STEENWIJK - Dompel uzelf onder in de wereld van Bach met het derde concert in de serie Passie voor Bach, gepresenteerd door Phion, het orkest van Gelderland & Overijssel. Op zondag 3 maart om 16.00 uur brengt Ensemble Himmelsburg, onder de muzikale leiding van Pieter Dirksen en met Carla Leurs als solo-violiste, een uniek programma naar de Grote Kerk Steenwijk. Dit concert, getiteld ‘Café Zimmerman’, biedt een levendige reis terug naar het Leipzig van de 18e eeuw, waar Johann Sebastian Bach wekelijks zijn composities ten gehore bracht in het beroemde koffiehuis van Gottfried Zimmermann.

Programma:

  • J.S. Bach: Sinfonia in D, BWV 42/1
  • J.S. Bach: Concerto voor viool in E, BWV 1042
  • J.S. Bach: Concerto voor klavecimbel in d, BWV 1059R
  • J.S. Bach: Ouverture (Suite) in D, BWV 1069R

Dit concert biedt een zeldzame kans om de intieme en sociale kant van Bachs muziek te ervaren, zoals die klonk in het koffiehuis van Zimmermann, een plek van muzikale vernieuwing en levendige interactie. Het Ensemble Himmelsburg, bestaande uit vooraanstaande Phion-musici, brengt deze unieke sfeer naar Steenwijk, aangevuld met meesterwerken die de veelzijdigheid van Bach als componist benadrukken.

Dit concert is een coproductie van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, en wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met Rabotheater de Meenthe en Stichting Grote Kerk Steenwijk, met steun van de gemeente Steenwijkerland.

Mis deze unieke kans niet om de muziek van Bach te beleven in een setting die zijn tijd in Leipzig weerspiegelt. Het concert is toegankelijk voor zowel kenners van klassieke muziek als nieuwkomers die willen kennismaken met het rijke oeuvre van Bach. Kinderen zijn ook van harte welkom; voor hen is een speciaal kinderticket beschikbaar voor € 5.

Aanvang: 16.00 uur. Ga voor meer informatie en kaarten naar www.demeenthe.nl.

Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 8 mei, 13:00
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 8 mei, 11:00
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 8 mei, 09:10
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 7 mei, 21:48
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10