Kerst in Steenwijk -
Kerst in Steenwijk - Foto: Wilbert Bijzitter

Kerst in Steenwijk brengt bezoekers in kerstsfeer

Steenwijk

STEENWIJK - Een bezoek aan Kerst in Steenwijk of het Winter Fest heeft bezoekers helemaal in kerstsfeer gebracht. Het tweedaagse evenement trekt zaterdag en zondag duizenden bezoekers naar de binnenstad van Steenwijk. 

Ruim twintig theateracts verrassen afgelopen weekend de bezoekers. Sommigen zijn spectaculair, zoals op hoge poten de LightWinked Walkers en anderen lief en aandoenlijk, zoals een fee, die zingend door de straten flaneert. Nieuw dit jaar is het tweedaagse Winter Fest. Bierliefhebbers laten hun smaakpapillen verwennen door lokale bierbrouwerijen in de tent op de Markt. Dat geldt ook voor degenen die liever glühwein of een ander drankje nemen. De Grote Kerk haakt met haar programma ‘Anders naar Kerst’ aan bij Kerst in Steenwijk. Op het plein voor de kerk staan kraampjes van goede doelen. In de wensboom hangen aangrijpende wensen, zoals ‘Ik wens dat er nooit meer oorlog komt’. In de kerk zelf kun je een ontroerend kerstverhaal beluisteren van Jan Wiersma of naar muziek van onder anderen TOP Onna en de Dickens Singers Meppel. Een stadgids nodigt zaterdagavond mensen uit om een lichtjeswandeling te maken. De Odd Fellows zijn ook aanwezig op de kerstmarkt. Zij halen geld op voor het rampenfonds van het Rode Kruis. 


Kerst in Steenwijk - Foto: Wilbert Bijzitter

Meer kerstactiviteiten

Ook in andere kernen van Steenwijkerland zijn volop kerstactiviteiten, zoals de kerstbeleving en kerstmarkt in Steenwijkerwold en het Gieters Winter Treffen met muziek, cultuur en Winterfair. Kerstrondje Oldemarkt bestaat zaterdag uit workshops, tentoonstellingen, proeverijen, muziek en demonstraties in kerstsfeer op bijna dertig adressen in en om Oldemarkt. 


Wensboom bij de Grote Kerk - Foto: Hilda Knol

Kerst in Steenwijk
Wensboom bij de Grote Kerk
Wensboom bij de Grote Kerk
Wensboom bij de Grote Kerk
Winter Fest
Winter Fest
Winter Fest
Afbeelding
De energiecoach vertelt: ventileren blijft noodzakelijk: Zorg voor een gezond binnenklimaat Steenwijkerland 6 uur geleden
Afbeelding
Donderdag 30 mei a.s.: speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 8 uur geleden
Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 9 uur geleden