Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Documentaire in ‘t Lam: The Salt of the Earth

Cultuur

BLOKZIJL - In ‘t Lam is de documentaire ‘The Salt of the Earth’ te zien. Deze 110 minuten durende Amerikaanse productie draait op vrijdag 5 april. Jean Marc Vallée is de regisseur. 

De Braziliaanse sociaal fotograaf Sebastião Salgado, werd wereldberoemd met omvangrijke projecten als Workers en Migrations. In deze documentaire zien we Salgado, die zelf alleen in zwart-wit fotografeerde, afwisselend in kleur en zwart-wit. In kleur wanneer hij voor zijn nieuwste fotoproject Genesis de wereld over reist en wordt gefilmd door zoon Juliano. In zwart-wit wanneer hij tegen Wenders vertelt over zijn eerdere werk, waarin vooral het menselijk lijden centraal staat. Salgado kon die ellende op zeker moment niet langer aanzien en zocht troost in de natuur. Voor Genesis fotografeerde hij louter ongerepte natuur.

Aanvang 20.15 uur. Kaarten kosten € 10 en zijn te koop via: www.hetlamontmoet.nl en aan de zaal vanaf 19.45 uur. Adres: ‘t Lam: Breestraat 2 in Blokzijl. 

Foto: Aangeleverd

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport gisteren
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 26 apr, 11:30
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 26 apr, 10:10