Broodje falafel
Broodje falafel Foto: Pixabay

Culturele Proeverij met stamppot, falafel en borsjtsj: Samen eten verbindt en maakt blij!

Cultuur

Het is een eeuwenlang gegeven: groepen mensen die met elkaar een maaltijd nuttigen komen op een ontspannen en laagdrempelige manier met elkaar in contact, leren elkaar beter kennen en voelen zich gelukkiger. Kortom: Samen eten verbindt en maakt blij! Vanuit deze wetenschap werken Sociaal Werk de Kop, Vluchtelingenwerk, het Leger des Heils, wijkcentrum de Middenweg en Stichting Present Steenwijkerland samen aan een uniek project. Op 12 april organiseren zij namelijk een Culturele Proeverij in buurthuis de Oerthe. 

Door middel van deze proeverij hopen de initiatiefnemers dat inwoners met verschillende culturele achtergronden elkaar op een gezellige en laagdrempelige manier kunnen ontmoeten en kennis kunnen maken met elkaar. Dit alles door het delen van lokale gerechten en specialiteiten.

Het is de bedoeling dat elke bezoeker thuis een gerecht uit eigen thuisland (voor)bereid, voor ongeveer drie personen. Gerechten opwarmen in de Oerthe is mogelijk. Met al deze verschillende gerechten wordt een kleurrijk buffet van smakelijke wereldgerechten samengesteld. Zo kunt u wellicht proeven van oer-Hollandse stamppot, een Syrische falafel of wellicht een Oekraïense borsjtsj.

Aanvang: 17.00 uur. Meer informatie of opgeven? Dit kan via info@presentsteenwijkerland.nl of 06-15326435

Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 23 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video gisteren
Afbeelding
Oudpapiercontainer aan de Scheerwolderweg in Scheerwolde twee keer in brand op één avond Met acht foto's gisteren