Wie is er bang voor Virginia Woolf
Wie is er bang voor Virginia Woolf Foto: Annemieke van der Togt

Met twee video’s: Komische Insta-typetjes van Merijn Scholten in De Meenthe

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK – Bij Rabo Theater De Meenthe komen vileine humor en zwartgallig drama samen in ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’, zie je de online sketches van Merijn Scholten nu live, brengt het Popkoorfestival een muzikaal spektakel, en sluiten Lemonade & Friends de Vrijdagavond Vestzakconcerten feestelijk af.

Wie is er bang voor Virginia Woolf?
Op vrijdag 5 april om 20.00 uur spelen Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender het ultieme relatiedrama. In de toneelklassieker ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’ nodigt het gedesillusioneerde echtpaar George en Martha na een feestje het pasgetrouwde stel Nick en Honey uit voor een laatste drankje bij hen thuis. Wat volgt is een virtuoos slagveld, een met drank doordrenkte nacht vol vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen. 


Wie is er bang voor Virginia Woolf - Foto: Annemieke van der Togt 

 Popkoorfestival
Op zaterdag 6 april vindt vanaf 16.00 uur de negende editie van het Popkoorfestival plaats. Twaalf koren uit heel Nederland gaan de strijd aan om de felbegeerde bokaal: Vocal@Motion, Popkoor 2000 Ruinen, Popkoor SVP, Gieters Popkoor, Femmes pur Sang, We Want More Vocal group, Popkoor Pop Oet Ies, Popkoor XL, Popkoor Puur, Berkoper popkoor, De Diva’s en Sounds4You. Bezoekers zijn welkom om de koren aan te moedigen en te genieten van een gevarieerd muzikaal spektakel.


Theaterkoor Disisit wint de vorige editie van het Koorfestival - Foto: René Wiegmink

Merijn Scholten
Op donderdag 11 april om 20.00 uur speelt Merijn Scholten de komische voorstelling ‘Team Solo’. Hij vergaarde een grote schare liefhebbers met zijn online sketches, en Micha Wertheim noemde hem ‘de grappigste man op Instagram’. In zijn eerste theatershow gaat Merijn met zijn alter-ego’s terug naar de basis: alleen, omdat we dat nou eenmaal zijn. De Volkskrant beloonde de voorstelling met vijf sterren: muzikaal, snel en heel erg grappig.


Team Solo - Foto: Vincent van Woerkom


Vrijdagavond Vestzakconcert van Lemonade & friends
Op vrijdag 12 april om 21.30 uur treedt de Steenwijker band Lemonade met zangeres Jieja Starrenburg op met een speciaal programma voor het Vrijdagavond Vestzakconcert. Samen met lokale muzikanten en talenten belooft Lemonade er een spetterende show van te maken. Zo spelen ze niet alleen een elektrische set, maar hebben ze ook een aantal nummers in een akoestisch jasje gestoken. Tijdens het staconcert is de bar geopend.

Ook te zien: Daniël Lohues op vrijdag 12 april (uitverkocht), De verwoesting van Steenwijk op zaterdag 13 april (Grote Kerk), De Reality Benders op zaterdag 13 april, Theatergroep Op Woensdag op zaterdag 13 en zondag 14 april, Jay Francis op woensdag 17 april (uitverkocht), Helligen Hendrik op donderdag 18 april.

 Ga voor meer informatie en kaarten naar www.demeenthe.nl.

Team Solo
Theaterkoor Disisit wint de vorige editie van het Koorfestival
Wethouder Bram Harmsma overhandigt cheque aan Jan en Jeroen Schreur van de gelijknamige punterwerf voor de bouw van het Experience Centre
Nieuw Experience Center Giethoorn krijgt bijdrage uit Leefbaar Giethoorn Deal Steenwijkerland gisteren
Popkoor Bloxy Music gaat inschepen in Kalenberg voor de overtocht naar New York -
Bloxy Music on Tour: koor is woensdag per boot vertrokken van Kalenberg naar New York Cultuur 25 apr, 20:33
Afbeelding
Henk Holterman neemt afscheid van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 25 apr, 19:21