Wouter Monden met 'Stormbrein'
Wouter Monden met 'Stormbrein' Foto: Jaap Reedijk

Eigentijdse satire in de cabaretmusical Ver van je bed

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK – Bij Rabo Theater De Meenthe beleef je muzikale nostalgie met Back to the Country en met Stones-tribute Street Fighting Men tijdens het Vrijdagavond Vestzakconcert. ‘TOP Vrouwen’, cabaretmusical ‘Ver van je bed’ en comedian Wouter Monden zorgen voor een dosis humor. Het verhaal van Sonny Boy komt tot leven in een intieme theatermonoloog.

Back to the Country
Op vrijdag 29 maart om 20.00 uur hoor je muziek van Neil Youngs ‘Back to the Country’ tot ‘Country Roads’ door solist Dick van Altena – songwriter en voorheen frontman van Major Dundee – en topband Savannah. Ze wisselen bekende songs af met vergeten en soms onbekende juweeltjes. Ook maken ze uitstapjes naar de sixties met titels die, overgoten met een countrysausje, de nostalgie compleet maken.

Vrijdagavond Vestzakconcert van Rolling Stones tribute
Op vrijdag 29 maart om 21.30 uur treedt Rolling Stones tributeband Street Fighting Men op in de serie Vrijdagavond Vestzakconcerten. De band was afgelopen zomer al ‘steengoed’ tijdens DYKA Live in het Park en staat garant voor een spetterend optreden met alle grote hits zoals (I Can’t Get No) Satisfaction, Jumpin’ Jack Flash en Paint It Black, evenals ‘obscure’ Stones nummers, zodat ook de diehard Stones-fan verrast wordt. Tijdens dit staconcert is de bar geopend.

TOP Vrouwen
Op zaterdag 30 maart om 20.00 uur vindt de Ladies Night plaats met de vriendinnencomedy ‘TOP Vrouwen’. De avond is uitverkocht.

De ver van je bed show
Op woensdag 3 april om 20.00 uur neemt de cabaretmusical ‘Ver van je bed’ je op satirische en nostalgische wijze mee langs de uitdagingen van deze tijd. Millennials Hannah en Pieter komen thuis bij hun moeder Marjan. Daar blijkt dat ‘lifecoach’ Jan Dirk de plek van hun vader heeft ingenomen. Tel daarbij op dat je een koopwoning niet manifesteert en je geen relatie meer vindt zonder te swipen, en de verhoudingen in het gezin staan op scherp. Met Annick Boer, Renée de Gruijl, Martijn Kardol en Bart van Veldhoven.

Sonny Boy
Op donderdag 4 april om 20.00 uur zie je de intieme theatermonoloog ‘Sonny Boy’, gebaseerd op de magistrale roman van Annejet van der Zijl. Tarikh Janssen speelt de rol van Waldy, de zoon van Rika en Waldemar Nods die op zijn 14e door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven werden gerukt. Als man hoopt hij zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders, de Nederlandse en de Surinaamse. Waarom was hij hun sonny boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt?

Wouter Monden
Op donderdag 4 april om 20.15 uur speelt stand-up comedian Wouter Monden zijn show ‘Stormbrein’, over de drukte in je hoofd en een ultraloop in de Zwitserse bergen. Hij kijkt eerlijker dan ooit naar zichzelf en naar de wereld. Alles wat om te huilen is, wordt genadeloos belachelijk gemaakt. Wouter is de sympathieke host van de Elektra Podcast waarin hij cabaretiers interviewt, en bekend van de Avondshow Stand-ups, de Q-Musical en zijn Kink op de Week columns.

Ook te zien: ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf op vrijdag 5 april, Popkoorfestival op zaterdag 6 april, Merijn Scholten op donderdag 11 april.

Ga voor meer informatie en kaarten naar www.demeenthe.nl.

De ver van je bed show
Sonny Boy
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 7 mei, 11:30

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.