Woning
Woning Duurzame Huizen Route

Kijk binnen bij de duurzame woning van Gjalt: De huiseigenaar leidt je rond tijdens de thematours van de Duurzame Huizen Route

Ingezonden Ingezonden

VOLLENHOVE – Huiseigenaar Gjalt Houwer uit Vollenhove vertelt op 7 april om 19.30 uur over de ecologische isolatie en warmtepomp in zijn plusenergiewoning. Tijdens deze thematour vertelt de huiseigenaar over zijn warmtepomp en het isoleren met hout- en vlaswol. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om ideeën op te doen en al hun vragen aan Gjalt te stellen. Inschrijven is gratis en kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Gjalt vertelt hoe hij zijn huis verduurzaamd heeft met ecologische isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen. “Toen we dit huis in 2015 kochten, bleek het niet meer van deze tijd te zijn. We hebben het afgebroken en een nieuw huis gebouwd,” zegt Gjalt. “We brachten 40-50 centimeter dikke hout- en glaswol aan in de wanden en plaatsten onder andere zonnepanelen. We hebben nu geen energiekosten meer en met de zonnepanelen kunnen we ook onze elektrische auto opladen!” Gjalt is erg enthousiast over het verduurzamen van de woonomgeving en vertelt je tijdens de thematour graag meer.

Gratis inschrijven voor de thematour

In maart en april vinden in heel Nederland thematours plaats. Tijdens een thematour leiden huiseigenaren bezoekers rond in en om hun woning. Ze vertellen enthousiast hoe zij het verduurzamen van hun woning hebben aangepakt. Steenwijkerlanders zijn van harte welkom om ideeën op te doen. Bekijk het overzicht van alle thematours via de website van de Duurzame Huizen Route.

Duurzame Huizen Route

De thematours zijn onderdeel van de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform voor iedereen met interesse in duurzaam wonen en (ver)bouwen. De thematours worden mede mogelijk gemaakt door 43 gemeenten, waaronder Steenwijkerland, en de provincies Fryslân en Zuid-Holland. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.

Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 2 uur geleden
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 4 uur geleden
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 5 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 22 uur geleden
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk gisteren
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 2 mei, 13:31