Afbeelding
Foto: Lo Dijkstra

OldStars HZVV eerste koploper in competitie

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Het OldStars team van voetbalvereniging HZVV voert na de eerste competitieronde op 25 oktober de ranglijst aan. Op de accommodatie van vv Steenwijk wonnen de Hoogeveners twee van hun drie wedstrijden. 

De tegenstanders van HZVV waren Dedemsvaart (5-0) en Meppel (2-0). De derde wedstrijd tegen IJVV uit IJsselmuiden eindigde in 3-3 gelijkspel. De middenmoot op de ranglijst wordt gevormd door vv Steenwijk, FC Meppel, Vitesse ’63 (Koekange) en Sport Vereent (Oldeberkoop). Deze vier ploegen behaalden ieder twee overwinningen en konden dus zes punten op hun conto bijschrijven. IJVV won één keer en speelde een keertje gelijk en boekte dus een totaal van vier punten. Dedemsvaart en Zuidwolde sluiten de rij na deze eerste ronde. Beide teams pakten nog geen punten. 

De veertien wedstrijden werden op drie veldjes gespeeld tussen teams van zes spelers en staan onder leiding van een scheidsrechter, die alle regels van het spel kent en hanteert. Cruciaal bij OldStars walking voetbal is dat er niet hard gelopen mag worden, er mag geen lichamelijk contact zijn, slidings zijn niet toegestaan en de bal mag niet hoger dan heuphoogte gespeeld worden. Dat deze vier basisprincipes voor nog niet alle teams gesneden koek waren, bleek dinsdagmiddag regelmatig. Waar het ene team met een strakke pas de verdediging van de tegenstander uitspeelde, had het andere team het al lastig genoeg om niet hard te gaan lopen of toch maar even tegen de tegenstander aan te leunen om die het zo lastig mogelijk te maken. 

De wedstrijden verliepen uiterst sportief en gezellig en op enkele kleine ongelukjes na, bleef iedereen deze voetbalmiddag heel. De tweede speelronde is op 15 november. Die middag tekent FC Meppel voor de organisatie. Ook dan beginnen de wedstrijden, die elk 20 minuten duren, om 14.00 uur. 

Vitesse'63 in de geel-rode shirts
Vv Steenwijk in de rood-witte shirts
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 4 uur geleden
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 6 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 8 uur geleden