Clubkampioenschappen Steenwijk '34
Clubkampioenschappen Steenwijk '34 Foto: Aangeleverd

Zwem- en Poloclub Steenwijk ‘34 huldigt haar kampioenen

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJK - Afgelopen zaterdag 3 december heeft Zwem- en Poloclub Steenwijk ’34 haar clubkampioenen gehuldigd na afloop van het tweede deel van de jaarlijkse clubkampioenschappen. 

Traditiegetrouw stond de donderdagavond in het teken van de 400 meter vrijeslag, waarna op de zaterdag de meerkamp op het programma stond. In zwembad de Waterwyck kroonden Lauren Vis en Jacyntha Plat zich tot algemeen clubkampioen, waar Jaydey Schonewille en Michelle van den Hoofdakker dat deden op de langste afstand van deze kampioenschappen tussen de leden van Steenwijk ’34. 

Schonewille wist op de donderdagavond in een super snelle serie af te rekenen met concurrenten Lauren Vis en Senna van den Hoed, welke mee het podium op mochten. De winnende tijd van 4.23.99 was gelijk goed voor een nieuw clubrecord bij de 14-jarigen. 

Bij de dames zwom het gehele podium onder de vijf-minuten grens, waardoor het niveau erg hoog lag deze editie. Daarbij wist Michelle van den Hoofdakker aan het langste eind te trekken. Maud Dokter en Cynthia Koolman complementeerden het podium. 

Bij de Masters Heren ging de winst op de 400m tussen Korstiaan de Boer en Huyb Stegeman, waarbij de eerstgenoemde als eerste wist aan te tikken. 

Wilna Heijman was de snelste bij de Masters Dames voor Pauline van Gelder-Dieker en Leonie Scholten. 

Ook de minioren trotseerden deze lange afstand. Allen deden dit met succes. Bij de jongens won Timo Vuist voor Jesse Last. Marit Vuist won bij de meisjes. Amy Perton won hier zilver. 

Meerkamp

Het tweede deel stond in het teken van alle slagen in de vorm van een meerkamp. Bij de meisjes 7 jaar mocht Nicole Babic op het hoogste plekje op het podium plaatsnemen. 

De winst bij één leeftijdscategorie ouder ging naar Amy Perton en Jesse Last. Marit Vuist en Yamilla de Jong verdeelden de medailles bij de meisjes 9 jaar. 

De beker bij de meisjes 10 jaar ging naar Merel de Vries. In diezelfde leeftijdscategorie won Rio Babic bij de jongens voor Rob Nagelhout. 

Timo Vuist was de winnaar bij de jongens 11 jaar. 

De wisselbekers bij de junioren 1/2 gingen naar Manora Ponne en Dyon Scholten. 

Bij de meiden junioren 3/4 wist Karlijn Dijkshoorn zich te kronen tot clubkampioen. Dat deed ze door te winnen van Maud van Gelder, Fenne de Jong, Ninthe van der Zwaag, Anne de Lange en Kirsten van Bruggen. 

Jaydey Schonewille won bij de jongens junioren 3/4. Zilver en brons gingen naar Vasco Strampel en Ivan Vuist. 

In de categorie jeugd 1/2 wist Maud Dokter te winnen voor Aniek Vuist, Kaylen Schonewille en Jessica Dekkinga. 

Bij de mannen jeugd 1/2 was het minder spannend, waar Lars Heddema zich tot kampioen kroonde. 

De titel clubkampioen bij de dames senioren ging naar Jacyntha Plat. Michelle van den Hoofdakker en Cynthia Koolman moesten zich tevreden stellen met het zilver en het brons. 

Lauren Vis deed dit bij de mannen voor Rick Driezen, Senna van den Hoed, Kay van Sleen, Diederik de Boer, Thomas van Scheepen en Jelle Heijman. 

Bij de Masters dames wisten Pauline van Gelder-Dieker (40-49 jaar) en Wilna Heijman (50-59 jaar) te winnen. De zilveren medailles in deze categorieën gingen respectievelijk naar Leonie Scholten en Riekie Schra. 

Bij de Masters heren was er één categorie met de overwinning voor Korstiaan de Boer, waarbij Maarten Koolman tweede werd. 

Veelvraat Schonewille op recordjacht
Tijdens de huldiging werd er ook stilgestaan bij de geleverde prestaties van het afgelopen jaar. De grootste persoonlijke record kwam op naam van Kay van Sleen, die zijn persoonlijke besttijd op de 50 meter vrijeslag aanscherpte met maar liefst 215,6%.

Jaydey Schonewille won voor het tweede jaar op rij de bokaal voor het meeste aantal persoonlijke records. Dat deed hij door maar liefst 69 keer zijn tijd te verbeteren, één van de hoogste aantallen in de clubgeschiedenis. Achttien daarvan betekenden ook nog eens een nieuw clubrecord. 

Ook Michelle van den Hoofdakker, Aniek Vuist en Karlijn Dijkshoorn zwommen afgelopen jaar onder de best gezwommen tijden uit de clubgeschiedenis. Tijdens de clubkampioenschappen zwommen Jaydey Schonewille (100m rugslag, 100m & 400m vrijeslag 14 jaar) en Senna van den Hoed (50m vlinderslag 18 jaar), ondanks het zware programma, nog eens een paar nieuwe clubrecords voor in de boeken. Deze aantallen geven niet alleen aan dat de vereniging groeiende is in aantal zwemmers, maar dat de sportieve prestaties ook in de lift zitten.

Clubkampioenschappen Steenwijk '34