Wedstrijdmoment tijdens de Klaverblad Sprintwedstrijd van 6 november
Wedstrijdmoment tijdens de Klaverblad Sprintwedstrijd van 6 november Foto: Aangeleverd

Geslaagde editie van Klaverblad Sprintwedstrijd Zwem- en Poloclub Steenwijk ‘34

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK – Na een jaar afwezigheid was op zaterdag 6 november de Klaverblad Sprintwedstrijd weer terug op de kalender van Zwem- en Poloclub Steenwijk ’34. 

Door de geldende coronamaatregelen is het aantal deelnemers zaterdag wat lager dan normaal. Desalniettemin kan de organisatie spreken van een geslaagde editie van de grootste eigen wedstrijd van het jaar. Leon van den Hof (Dedemsvaart-AC) en Lotte Pieterman (Swol 1894) werden Sprintkoning en -koningin door als eerste aan te tikken in de spectaculaire finales. Ze voegen zichzelf zo toe aan de erelijst, waar ook namen als Ranomi Kromowidjojo, Inge Dekker en Saskia de Jonge op staan.

Winnaars: Leon van den Hof en Lotte Pieterman
De snelste zes dames en heren op de 50 meter vrijeslag plaatsten zich voor de finale. In deze finales werd gestreden om mooie geldprijzen, die beschikbaar werden gesteld door hoofdsponsor Klaverblad Verzekeringen. Na een spectaculaire opkomst onder begeleiding van opzwepende muziek en gedimde lichten begonnen de finalisten aan hun laatste afstand van de dag. Bij de heren ging de winst overduidelijk naar Leon van den Hof. Het podium werd gecomplimenteerd door Maik Huser (ZPC Hoogeveen) en Hessel Broekstra (De Vikings). Lotte Pieterman wist de finale bij de dames duidelijk te winnen voor Leonie van Wier (HZ&PC Heerenveen) en Michelle Zomerdijk (Dedemsvaart-AC).

Persoonlijke records
De zwemmers van de organiserende vereniging Steenwijk ’34 lieten zien in goede vorm te verkeren. Dat vertaalde zich in maar liefst 33 persoonlijke records. Het enige eremetaal van Steenwijk ’34 kwam van Jaydey Schonewille, die goud wist te winnen in de meerkamp bij de jongens junioren 2. Deze resultaten laten goed de groei van de jeugd van Steenwijk ’34 zien, waar na de komst van trainers Manuela Dekkinga en Rick Driezen vol op ingezet is. Alle behaalde resultaten tijdens de Klaverblad Sprintwedstrijd zijn te lezen op: Steenwijk34.nl


Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 13 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 14 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 14 uur geleden