Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Prachtige schaakmiddag in Onna

· leestijd 1 minuut Sport

ONNA - Met 48 schakers en 2 officials ‘volle bak’ in Onna, waar de drie schaakteams van het samenwerkingsverband Heerenveen-Steenwijk-Wolvega (Tjonger-Aa-Linde) TAL in de vierde ronde van de landelijke KNSB-competitie hun tegenstanders ontvingen.

TAL3 dat tot nu toe zonder punten bleef ontving Haren, TAL2 dat evenals TAL1 speelt in klasse 4A moest proberen Emmen punten af te snoepen nadat TAL1 eerder tegen die tegenstander niet verder kwam dan remise. En TAL1 tenslotte moest winnen van Schaakwoude uit Damwoude om in het spoor te blijven van koploper Philidor uit Leeuwarden.

De spelers van TAL3 lukte het niet een punt te veroveren. Met 3-5 werd verloren en daaraan konden Ingrid Jansen, Xaveer Blok en Ramon Kuiters namens Schaakclub Steenwijk niets veranderen. Ingrid droeg wel een half punt bij. Het team bungelt onderaan in klasse 5A.

TAL2 ging lang gelijk op met Emmen maar toen bij een 2,5 tegen 2,5 stand kopman Jan Velde toch nog verrassend verloor hielpen de twee laatste remises niet meer. Verlies met 3,5-4,5. Roel Kreulen zorgde voor een vol punt, Henk van Dijk voor een half. Dick Teunis verloor. Na een overwinning en drie verliespartijen staat het team op de achtste plaats van in totaal tien.

Bij TAL1 vier Steenwijkers aan de eerste borden. Met winst voor Auke van Urk en drie remises van Dick Stavast, Peter de Korver en Nicolas Jhirad leverden ze een mooie basis voor een 5,5-2,5 zege bestaande uit 3 overwinningen en 5 remises.

Ferdi van Bavel (Heerenveen) en Stef van Kesteren (Wolvega) scoorden ook het volle punt, en Rick Kompaan (Wolvega) en Klaas Abma( Heerenveen) zorgden beiden ook voor een half. Het team blijft tweede met 9 matchpunten achter Philidor met 10.

Afbeelding
Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 7 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 9 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 15 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54