Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Prachtige schaakmiddag in Onna

· leestijd 1 minuut Sport

ONNA - Met 48 schakers en 2 officials ‘volle bak’ in Onna, waar de drie schaakteams van het samenwerkingsverband Heerenveen-Steenwijk-Wolvega (Tjonger-Aa-Linde) TAL in de vierde ronde van de landelijke KNSB-competitie hun tegenstanders ontvingen.

TAL3 dat tot nu toe zonder punten bleef ontving Haren, TAL2 dat evenals TAL1 speelt in klasse 4A moest proberen Emmen punten af te snoepen nadat TAL1 eerder tegen die tegenstander niet verder kwam dan remise. En TAL1 tenslotte moest winnen van Schaakwoude uit Damwoude om in het spoor te blijven van koploper Philidor uit Leeuwarden.

De spelers van TAL3 lukte het niet een punt te veroveren. Met 3-5 werd verloren en daaraan konden Ingrid Jansen, Xaveer Blok en Ramon Kuiters namens Schaakclub Steenwijk niets veranderen. Ingrid droeg wel een half punt bij. Het team bungelt onderaan in klasse 5A.

TAL2 ging lang gelijk op met Emmen maar toen bij een 2,5 tegen 2,5 stand kopman Jan Velde toch nog verrassend verloor hielpen de twee laatste remises niet meer. Verlies met 3,5-4,5. Roel Kreulen zorgde voor een vol punt, Henk van Dijk voor een half. Dick Teunis verloor. Na een overwinning en drie verliespartijen staat het team op de achtste plaats van in totaal tien.

Bij TAL1 vier Steenwijkers aan de eerste borden. Met winst voor Auke van Urk en drie remises van Dick Stavast, Peter de Korver en Nicolas Jhirad leverden ze een mooie basis voor een 5,5-2,5 zege bestaande uit 3 overwinningen en 5 remises.

Ferdi van Bavel (Heerenveen) en Stef van Kesteren (Wolvega) scoorden ook het volle punt, en Rick Kompaan (Wolvega) en Klaas Abma( Heerenveen) zorgden beiden ook voor een half. Het team blijft tweede met 9 matchpunten achter Philidor met 10.

Afbeelding
Janno Post met zijn zoon bij de nieuwe regenton en lavendelhaag
Lente! Tegels eruit, groen in de tuin in Westerveld Westerveld 5 uur geleden
Jan de Weerd van Brouwerij 1
Biljartvereniging Steenwijk speelt twee wedstrijden: gelijkspel en verlies. Sport 6 uur geleden
Weidevogelboer van het jaar Harry Sol krijgt de plaquette uitgereikt door voorzitter Hans de Lange
Vogelwacht IJsselham kiest Harry Sol uit Zuidveen tot Weidevogelboer van het jaar 2023 en neemt afscheid van bestuurslid Ton Fleer Steenwijkerland 8 uur geleden
Zaanzang, Verzetstraat 10, Koog aan de Zaan
VORK Kunstlezing op 12 maart: Marc Ruygrok in gesprek met Tijs Goldschmidt Cultuur 8 uur geleden
Willie Schilder zingt al vanaf zijn tiende jaar -
Willie Schilder brengt single en videoclip uit: Feesten in de kroeg Cultuur Insta-Dekop 10 uur geleden
Ensemble Himmelsburg
Serie Passie voor Bach brengt zondag 'cafémuziek' in Grote Kerk Steenwijk Cultuur 10 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.