FC Oldemarkt opent het nieuwe jaar met de klaverjasmarathon
FC Oldemarkt opent het nieuwe jaar met de klaverjasmarathon Foto: Gerrie van der Hogen

Nieuwjaarsbijeenkomsten voetbalclubs Steenwijkerland

Sport

STEENWIJKERLAND - Het nieuwe jaar is aangebroken en daarmee ook  de tijd voor de nieuwsjaarinstuif. Veel voetbalclubs opende de tweede helft van het seizoen door een bijeenkomst of een sportieve activiteit te organiseren. 

SV Steenwijkerwold zal op 7 januari vanaf 16.30 uur bijeenkomen in het clubgebouw om het glas te heffen op een mooi, gezond en sportief 2023. 

Ook voetbalvereniging Steenwijk toast op 7 januari met alle leden. Voor de jeugdleden is er van 18.00 uur tot 19.00 uur een kinderdisco. Vanaf 19.00 uur zijn alle leden en betrokkenen van de vereniging welkom in het clubgebouw. 

Het bestuur van Steenwijker Boys nodigt op 8 januari leden en donateurs uit om op de Koperberg gezamenlijk op het nieuwe jaar te proosten. 

Olde Veste combineert de nieuwjaarsborrel met de Olde Veste-dag op 14 januari. Die zaterdag staat de snertverkoop, veiling en feestavond, met zanger Daniel Oostra op het programma. Veilingmeester Jannes Mulder zal vanaf ongeveer 17.00 uur zijn waren aan de man brengen.  

Andere verenigingen combineren het sportieve met de gezelligheid. Zo gaat vv Oranje Zwart op 15 januari eerst zaalvoetballen in sporthal de Burght in Vollenhove. Vervolgens zal er in het eigen clubgebouw in Wanneperveen gezellig samenzijn met een hapje en borrel zijn. SV Blokzijl heeft zijn borrel al gehad. Dat doet de club eigenlijk direct na de traditionele oliebollenactie. 

FC Oldemarkt opent het nieuwe jaar met de klaverjasmarathon op 7 januari. Daarnaast staat de vrijwilligersavond op 28 januari op de planning. 

Sportief komen de clubs weer in het eerste weekeinde van februari in actie. Het eerste herenelftal van Olde Veste zal op 21 januari de competitie met een uitwedstrijd hervatten

Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 8 mei, 13:00
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 8 mei, 11:00
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 8 mei, 09:10
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 7 mei, 21:48
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10