Vv Steenwijk Vrouwen 1
Vv Steenwijk Vrouwen 1 Foto: Aangeleverd

Vrouwenvoetbal: vv Steenwijk wint nipt van Aengwirden/Akkrum

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - De vrouwen van vv Steenwijk hebben zaterdag 28 januari nipt gewonnen van ST Aengwirden/Akkrum met 1-0. SVBS’77 en FC Oldemarkt VR2 winnen daarentegen met veel doelpunten verschil.

De wedstrijd tussen Steenwijk en Aengwirden/Akkrum leek voor de tijd op paier al gelijkwaardig. In de praktijk bleek dat ook het geval. In de eerste helft waren de dames van vv Steenwijk wat beter. Dat resulteerde in wederom een treffer van spits Muriël Holtrop na goed doorkomen van Desiree Vedder. Zij gaf de bal knap af in plaats van zelf te schieten.

In de tweede helft was de tegenstander dominanter. De laatste tien minuten kwam Steenwijk er zelfs helemaal niet meer uit. De vrouwen hielden goed vol, waaronder keepster Rilana Titapasanea, die knap de nul hield. Trainer Rik Kingma zegt na afloop: “Een compliment voor de inzet en strijd van de dames. Lelijk winnen is ook winnen!”

Vv Steenwijk staat bovenaan in de vierde klasse met 30 punten uit 12 wedstrijden. SVBS’77/VHK VR volgt met 27 punten, maar dat team heeft nog maar 10 wedstrijden gespeeld. Afgelopen zaterdag won het overtuigend met een zevenklapper van FC Meppel/Alcides VR2. FC Oldemarkt VR2 deed ook goede zaken door met 2-6 van Joure te winnen. Steenwijkerwold VR1 en VR2 en SVBS’77/VHK VR2 verloren hun wedstrijden.

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00