Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Padelbanen Steenwijk gereed; fase 1 verbouw tennisvereniging LTC Steenwijk afgerond

· leestijd 1 minuut Sport

TUK - Huidige leden van LTC Steenwijk kunnen sinds afgelopen zaterdag tot 1 april gratis padellen. Op deze manier kunnen ze, naast het tennissen, kennis maken met één van de snelst groeiende sporten ter wereld, met wereldwijd ongeveer 18 miljoen beoefenaars. Er werd meteen volop gebruik gemaakt van de padelbanen. Inwoners van de gemeente Steenwijkerland kunnen vanaf 1 maart eindelijk in hun eigen gemeente terecht voor padel. Met de oplevering van de eerste twee padelbanen rondt LTC Steenwijk fase één van de renovatie van haar sportpark in Tuk af, die begin 2022 is gestart. 

Naast de aanleg van padelbanen is de hoofdingang verlegd, zijn drie van de kunstgrasbanen verplaatst en vernieuwd en zijn er nieuwe lichtmasten geplaatst; waardoor nu alle acht tennisbanen voorzien zijn van energiezuinige kunstverlichting.

100 jaar tennis in Steenwijk

De afronding van de eerste fase valt samen met het 100-jarig jubileum van LTC Steenwijk. Alhoewel de officiële opening van het vernieuwde park gepland staat op zaterdag 10 juni, de dag dat het eeuwfeest wordt gevierd, zullen alle inwoners van de gemeente Steenwijkerland al op 18 maart gratis kennis kunnen maken met padel. Op zaterdagmiddag 18 maart organiseert LTC Steenwijk een open dag voor zowel padel als tennis. Gediplomeerde padel- en tennistrainers van Tennis- en Padelschool Dallinga zullen aanwezig zijn om de beginselen van beide sporten uit te leggen. En natuurlijk kun je meedoen met een gratis les. Daarnaast is er de mogelijkheid om achter de schermen te kijken en een praatje te maken met bestuurs- en commissieleden van LTC Steenwijk. Aanmelden voor de gratis lessen kan via www.ltcsteenwijk.nl

Wat is padel?

Padel lijkt op een kruising tussen tennis en squash, alleen is een padelbaan kleiner dan een tennisbaan (20 bij 10 meter) en heeft padel geen muren (zoals bij squash) maar een omheining van glas en hekwerk. Elke speelhelft,  gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. Padel speel je altijd met z’n vieren. Nieuwsgierig geworden? Kom zaterdagmiddag 18 maart naar de Open dag. Je kunt je aanmelden via www.ltcsteenwijk.nl. Voor meer informatie raadpleeg je de website van LTC Steenwijk, www.ltcsteenwijk.nl, of stuur een mailtje naar pr@ltcsteenwijk.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Noodopvang asielzoekers in Vledder verlengd Westerveld 13 uur geleden
Jan Brassien als laatste man bij een toernooi
VV Steenwijk organiseert het Jan Brassien Walking Football toernooi: 'Eerbetoon aan laatste man' Sport 14 uur geleden