Afbeelding
Foto: Aangeleverd

VV Steenwijk OldStars eindigt als tweede in competitie

· leestijd 1 minuut Sport

OLDEBERKOOP - VV Steenwijk heeft vrijdag de laatste twee wedstrijden gespeeld van dit seizoen in de Walking Football Competitie. Een gelijk spel tegen IJVV en winst op FC Meppel is voldoende om de tweede plek veilig te stellen. Vitesse’ 63 wordt kampioen.

Op een hobbelig veld van gastheer Sport Vereent speelt VV Steenwijk de eerste wedstrijd van de laatste competitieronde tegen IJVV. Die wedstrijd spelen de rood-witten met 1-1 gelijk. Speler Frans van der Velden vertelt: “Tegen IJVV was het heel matig. We hadden een warrige scheidsrechter, die een doelpunt van ons en van IJVV afkeurde.” Hij scoort zelf het enige doelpunt voor Steenwijk. Met de uitslag kan hij wel leven, die is terecht volgens hem. 

Vitesse ‘63 opnieuw kampioen

Bij de tweede en laatste wedstrijd tegen FC Meppel speelt VV Steenwijk als vanouds. “Uit onze vlotte aanvallen, scoorden we mooie uitgespeelde doelpunten,” aldus Van der Velden. Zelf neemt hij twee daarvan voor zijn rekening. Jan Brouwer scoort drie keer en Wout Krist één keer. Hoewel het team de meeste doelpunten heeft gemaakt van alle acht deelnemers, is dat toch niet genoeg voor de winst. Net als vorig jaar eindigt VV Steenwijk als tweede. 

Vitesse’63 maakte in de eerste wedstrijd al direct duidelijk waarom ze naar Oldeberkoop waren afgereisd. Met 5-0 werd Dedemsvaart verslagen en daarmee stelde de mannen uit Koekange de titel al direct veilig. De tweede wedstrijd tegen HZVV eindigde onbeslist 0-0 waarmee het puntentotaal voor Vitesse’63 op 34 kwam. HZVV speelde de tweede wedstrijd tegen Zuidwolde en won met 4-3. Dat team eindigde net als Steenwijk op 29 punten, maar werd vanwege een slechter doelsaldo derde in de eindrangschikking. 

De strijd om de laatste plaats werd in een directe confrontatie tussen Zuidwolde en Dedemsvaart uitgevochten. Zuidwolde won de spannende partij met 2-1 waardoor zij de zevende plek innamen met 7 punten en Dedemsvaart de rode lantaarndrager werd met 4 punten.

Daarmee kwam er een mooi slot aan een succesvolle competitie van het seizoen 2022/2023 waarin plezier in de voetbalsport en sociale contacten de boventoon voerden terwijl er behoorlijk fanatiek om de puntjes werd gestreden. Tijdens de derde helft reikte Marco Tjassing van Sport Vereent de wisselbeker uit aan Jeene Keizer, aanvoerder van Vitesse’63 en werden de spelers, de gastgevende verenigingen, de scheidsrechters en het Sportakkoord de Wolden nogmaals bedankt voor hun bijdragen en inzet om van deze tweede editie van de Walking Football competitie Zuidwest Drenthe een succes te maken.

Steenwijk gaat de komende maanden aan meerdere toernooien meedoen, waaronder het eigen toernooi op 12 mei, waarvoor zich al 15 teams hebben aangemeld. Met nog één team te gaan is het toernooi volgeboekt.

Na de zomerstop begint het derde competiteseizoen voor Walking Footballteams in de regio. “Eerst gaan we evalueren en kijken wat goed ging en wat beter kan,” besluit Van der Velden. 

Door Jos Kok en Hilda Knol

Afbeelding
Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 9 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 10 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 11 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.