Hessel Eikelboom legt aan voor de 0-2
Hessel Eikelboom legt aan voor de 0-2 Foto: Jacob Westra

Fotoverslag: Olde Veste wint van sv Marum en werkt aan doelsaldo

Sport

MARUM - d’ Olde Veste ‘54 heeft zaterdag zonder veel moeite van sv Marum gewonnen en kon daardoor flink aan het doelsaldo werken: 0-5.

In verband met de slechte toestand van het hoofdveld wijken de voetballers in Marum uit naar het kunstgras, dat trouwens wel goed bespeelbaar is. Het is meteen duidelijk wie de bovenliggende partij is. Na meerdere gevaarlijke aanvallen is het in de 19e minuut eindelijk raak. Tom Kisjes maakt de 0-1. Drie min later wordt het 0-2 door Hessel Eikelboom. Marum komt daarna nog maar sporadisch voor doelman Youri Smit van Olde Veste. De definitieve nekslag komt in de 41e minuut. Een afgeslagen vrije trap van Jeffrey Dijkstra wordt door Tom Kisjes attent afgerond.

Olde Veste komt na de pauze scherp uit de kleedkamer. Al in de 47e minuut is het Tom Kisjes die z’n derde doelpunt bijschrijft: 0-4. De resteerde tijd blijven de gasten aandringen. Wel moesten de meegereisde Olde Vestesupporters wachten tot de 88e minuut voor de 0-5. Deze komt van Lars Dijkstra.