De leden spelen in de oude sportzaal van de Johan van de Kornput Kazerne
De leden spelen in de oude sportzaal van de Johan van de Kornput Kazerne Foto: Aangeleverd

Biljartvereniging Steenwijk organiseert Kersttriatlon

Sport

STEENWIJK - Biljartvereniging Steenwijk organiseert een Kersttriatlon. Van maandag 18 tot en met zaterdag 23 december spelen de leden van de vereniging Steenwijk en hun introducees deze wedstrijd in het clubgebouw aan de Parade. 

De Kersttriatlon bestaat uit drie spelsoorten, achtereenvolgens, in elke partij: libre, bandstoten en 3-banden. Het aantal te maken caramboles in deze spelsoorten wordt voor iedere speler berekend naar het persoonlijk gemiddelde libre. In totaal doen 52 biljarters mee aan dit toernooi. 

De voorrondes vinden plaats op maandagmiddag, 18 -, dinsdagavond, 19 -, woensdagavond, 20 -, en donderdagmiddag, 21 december; aanvang middagwedstrijden, 13:00 uur en avondwedstrijden 19.00 uur. Er wordt gespeeld in poules van 4 spelers. De beste 16 spelers in de voorwedstrijden plaatsen zich voor de finale van zaterdag 23 december, aanvang 10.00 uur. 

In de finale wordt gestart in 4 poules van 4 spelers; daarna spelen de 4 poulewinnaars in een knock-outronde om de uiteindelijke winst. Publiek is van harte welkom bij deze wedstrijden. 

Locatie: Clubgebouw Henri Michaud, Parade 6, Steenwijk