Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Vandaag en morgen: Kerst in Steenwijk groots en sfeervol kerstfestijn in de Vestingstad

· leestijd 1 minuut Steenwijk Insta-Dekop

STEENWIJK - Steenwijk Vestingstad pakt groots uit. Op 16 en 17 december is het Kerst in Steenwijk met volop muziek, entertainment en straattheater in de historische binnenstad. Om helemaal in kerststemming te komen, mag een bezoek aan dit sfeervolle evenement zeker niet ontbreken. Zaterdag is de ‘Special Edition’. Meer dan 22 theater- en muziekacts zorgen voor spektakel en gezelligheid, er is kerstmarkt en de winkels zijn tot 21.00 uur. Beide dagen is het Winter Fest op de Markt dat op zaterdag zelfs doorgaat tot na middernacht. 

Hoogtepunten Kerst in Steenwijk Special Edition 
Vanaf 14.00 uur starten de activiteiten in het centrum. In de winkelstraten is een sfeervolle kerstmarkt. De Christmas Express, Stoombutler, Luminius Angels en LightWinked Walkers doen iedereen genieten van hun verbazingwekkende performances. In de Gasthuisstraat is een sfeervolle Winter BBQ en aan het begin van de Oosterpoort en de Woldpromenade zijn gezellige pleinen ingericht. De Scutterie van Sint Clemens heeft deze avond haar kampement opgeslagen in de Vrouwenstraat.


Foto: Aangeleverd

Anders naar Kerst en lichtjeswandeling over de Wallen
Het programma ‘Anders naar Kerst’ in de Grote Kerk sluit met een verhalenverteller, kerstmuziek, de verhalenverteller en het Goede Doelenplein naadloos aan bij de activiteiten in de binnenstad. Op het plein voor de kerk staat een wensboom waar ieen wens in kan worden gehangen en om 19.00 uur start hier ook de lichtjeswandeling onder leiding van een stadsgids. Iedereen kan gratis aansluiten. Het is wel verstandig om zelf een lantaarn mee te nemen.

Winter Fest op de Markt zorgt voor nog meer gezelligheid 
De Markt wordt omgetoverd tot een grote Christmas Party. Hier is op zaterdag en zondag het Winter Fest. Verschillende, lokale bierbrouwerijen zorgen voor een heuse Bier Experience. Deelnemers zijn onder andere Brouwbok, Bax Bier, Klinkert Blokzijl, Chaos bieren en JP Brouwt. Voor wie liever glühwein neemt of van een ander drankje houdt, zijn er knusse barretjes ingericht waar live kerstsongs worden gespeeld. Dit alles voor een groot gedeelte overdekt zodat het hier, ook bij minder mooi weer of lagere temperaturen, goed vertoeven is.

Welkom in de Vestingstad 
De gezamenlijke ondernemers in de binnenstad, die zich hebben verenigd in stichting Steenwijk Vestingstad, nodigen iedereen van harte uit om een bezoek te brengen aan het sfeervolle centrum en te genieten van al het moois dat is georganiseerd.

Actuele informatie en programma’s zijn te vinden op www.steenwijkvestingstad.nl 


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Janno Post met zijn zoon bij de nieuwe regenton en lavendelhaag
Lente! Tegels eruit, groen in de tuin in Westerveld Westerveld 6 uur geleden
Jan de Weerd van Brouwerij 1
Biljartvereniging Steenwijk speelt twee wedstrijden: gelijkspel en verlies. Sport 7 uur geleden
Weidevogelboer van het jaar Harry Sol krijgt de plaquette uitgereikt door voorzitter Hans de Lange
Vogelwacht IJsselham kiest Harry Sol uit Zuidveen tot Weidevogelboer van het jaar 2023 en neemt afscheid van bestuurslid Ton Fleer Steenwijkerland 8 uur geleden
Zaanzang, Verzetstraat 10, Koog aan de Zaan
VORK Kunstlezing op 12 maart: Marc Ruygrok in gesprek met Tijs Goldschmidt Cultuur 9 uur geleden
Willie Schilder zingt al vanaf zijn tiende jaar -
Willie Schilder brengt single en videoclip uit: Feesten in de kroeg Cultuur Insta-Dekop 11 uur geleden
Ensemble Himmelsburg
Serie Passie voor Bach brengt zondag 'cafémuziek' in Grote Kerk Steenwijk Cultuur 11 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.