Jim Greven
Jim Greven Foto: Aangeleverd

Jim Greven winnaar voorronde bandstoten 3e klas

Sport

STEENWIJK - Jim Greven heeft de voorronde bandstoten 3e klas gewonnen. Op donderdag 4 en vrijdag 5 januari zijn deze voorwedstrijden voor de districtsfinale bandstoten 3e klas gespeeld. Biljartvereniging Steenwijk organiseerde deze wedstrijd in clubgebouw Henri Michaud aan de Parade 6. 

Het was jammer, dat drie van de zeven aangemelde spelers zich, wegens ziekte, moesten afmelden. Na de wedstrijden op donderdag had Jim Greven, van Biljartvereniging Steenwijk, de leiding genomen en mocht hij vrijdag starten tegen zijn directe opponent, Jos Beekman van Biljartvereniging Ens. Hij was op dat moment als tweede geplaatst. In een spannende partij, waarbij Jim aanvankelijk duidelijk de leiding nam, begon Jos steeds beter te spelen en wist uiteindelijk de winst te pakken. Hierdoor kwamen beide spelers, voorlopig gelijk te staan. 

Op de andere tafel wist Bennie Nimberg van Biljartvereniging Steenwijk, te winnen van Hessel Hakvoort van HGL Urk, op dat moment als laatste geplaatst. Jim Greven wist zich te herstellen, door zijn tweede partij te winnen van Hessel Hakvoort en kon met spanning gaan zitten afwachten, wat Bennie Nimberg en Jos Beekman gingen doen op de andere tafel. Bennie wist deze partij duidelijk te winnen, waardoor hij gelijk in punten kwam met Jim. Echter, Jim scoorde een beter gemiddelde en mocht zich uiteindelijk winnaar noemen van de voorwedstrijden. 

De einduitslag: 

1. Jim Greven, Biljartvereniging Steenwijk: 6 punten

2. Bennie Nimberg, Biljartvereniging Steenwijk, 6 punten

3.Jos Beekman, Biljartvereniging Ens, 4 punten

4. Hessel Hakvoort, HGL Urk, 0 punten

Of Jim zich voor de districtsfinale geplaatst heeft, is nog niet zeker; hij is hierbij afhankelijk van de uitslagen van de voorrondes, die elders in de regio nog gespeeld worden. 

Door Henk van Veen 


Jim Greven - Foto: Aangeleverd

Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 14 uur geleden
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 19 uur geleden
Afbeelding
Oldejuje-libre biljartteam staat in achtste finale Zwaagstra Goede Doelen toernooi Sport 21 uur geleden
Ekatarina Levental
Muziektheater 'De Weg' van Ekaterina Levental in Nicolaaskerk Dwingeloo Cultuur 6 mei, 19:00
Blokzijl
Blokzieligers welkom op de ALV van Plaatselijk Belang Blokzijl Steenwijkerland 6 mei, 17:00
Afbeelding
Fietser lichtgewond na aanrijding op rotonde naar A32 in Steenwijk Algemeen 6 mei, 15:15