Vlnr: Nynke Kuindersma, Ivo Verheyen en Jan Kramer
Vlnr: Nynke Kuindersma, Ivo Verheyen en Jan Kramer Foto: Aangeleverd

Jos Verheyen Memorial: Jan Kramer kampioen van het open toernooi driebanden- groot in Steenwijk

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Jan Kramer uit Urk heeft op 17 juni in de biljaartzaal aan de Parade de Jos Verheyen Memorial gewonnen. Aan dit open toernooi driebanden-groot toernooi van Biljartvereniging Steenwijk deden 124 deelnemers uit heel Nederland deel. 

In de maanden maart tot en met mei vonden te Steenwijk de voorronden plaats van het open driebanden-groot toernooi, georganiseerd door de Biljartvereniging Steenwijk. Op de zaterdagen 10 en 17 juni werden de finales  gespeeld in de biljartzaal aan de Parade te Steenwijk. Dit biljarttoernooi was een eerbetoon aan het Steenwijker clubicoon Jos Verheyen, die in 2018 overleed. Hij was medeoprichter en jarenlang voorzitter van de B. V. Steenwijk en excelleerde in het driebandenspel. 

Het organiseren van dit Memorial-toernooi stond al langer op de rol, maar werd in coronatijden uitgesteld. Vorig jaar vond het toernooi voor het eerst plaats, maar in afgeslankte vorm. Dit jaar was het een open toernooi. En iedereen die dat wilde, kon, ongeacht moyenne, van de mogelijkheid gebruik maken om eens op een grote biljarttafel het driebandenspel te spelen. Er werd gespeeld in twee poules: poule B tot en met het moyenne 0.499 en poule A vanaf het moyenne 0,500. Het toernooi trok 124 deelnemers uit heel Nederland. 

Vanuit een goede organisatie werden de partijen in de voorronden in kleinere groepen gespeeld. Een ieder speelde drie partijen van 25 beurten. Uiteindelijk ging het erom om bij de eerste acht spelers per poule te komen. De finaledag van poule B was op 10 juni en die van poule A op 17 juni. 

Onder de ogen van een meelevend publiek werd er op een hoog niveau gespeeld. Klaas Buma (Sumar) werd de winnaar van poule B, met op de tweede plaats Nynke Kuindersma (Heerenveen). De winnaar van vorig jaar Wim Vink (Steenwijk) legde deze keer beslag op de derde plaats in poule B. In poule A eindigde Jan Kramer (Urk) op de eerste plaats. Douwe Gnodde (Urk) werd tweede en Albert Kooistra (Surhuisterveen) derde. 

De  toernooikampioen moest komen uit de partij tussen de winnaar van poule A en de winnaar van poule B. Deze kampioenspartij werd gespeeld aan het einde van de tweede finaledag op 17 juni tussen Klaas Buma (Sumar) en Jan Kramer (Urk). Het was uiteindelijk Jan Kramer, die algeheel kampioen werd van dit open driebanden-groot toernooi. 

De biljartvereniging Steenwijk ziet terug op een geslaagd biljarttoernooi. Velen waren verheugd, dat er eindelijk een driebanden-groot toernooi werd georganiseerd in Nood- Nederland. Volgend jaar wordt dit toernooi op nieuw gehouden met nog meer speeldata, om zo nog meer biljarters in de gelegenheid te stellen mee te kunnen doen. 

 

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.