Hessel Eikelboom
Hessel Eikelboom Foto: Jacob Westra

Met video en foto’s: Olde Veste speelt thuiswedstrijd tegen Jubbega en wint

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - d’ Olde Veste ‘54 begint het jaar 2024 goed met een 4-0 overwinning op Jubbega. Met een fotoverslag van Jacob Westra en een video van Video De Boer.

Het was nog even een twijfel van de week of de wedstrijd wel door kom gaan in verband met de vorst en de sneeuwval. Maar door dat de temperatuur boven het vriespunt was gekomen lag het kunstgrasveld zaterdagmorgen er behoorlijk goed bij, al was de ondergrond hier daar nog vrij hard.

Het was duidelijk wat Olde Veste wilde: de ingeslagen weg van voor de winterstop voorzetten. Jubbega probeerde door veel fysieke kracht Olde Veste te imponeren en kwam ook diverse keren in de zestienmeter en teste de kwaliteiten van Tom Holleboom. In een dood spelmoment in de 22e minuut bracht Jeffrey Dijkstra de stand op 1-0 vanuit een vrije trap.

Ruststand is eindstand

Olde Veste kreeg meer ruimte op het middenveld en het was Jason Huisman die de 2-0 maakte. Via een afstandschot kegelde hij de bal in de kruising. In een goed lopende aanval in de 41e minuut gaf Jeffrey Dijkstra een assist aan Juules Kwant. Hij tikte de 3-0 binnen. Nog geen 2 mininuten later was Jeffrey weer trefzeker: 4-0. Via een lob over de keeper van Jubbega scoorde hij fraai. Dit was ook de ruststand.

Na de pauze probeerde Jubbega met spaarzame aanvallen het Olde Veste nog moeilijk te maken, maar het vizier stond niet scherp. Olde Veste vond het wel goed en speelde gecontroleerd de wedstrijd uit.

Door deze overwinning neemt Olde Veste de koppositie over van ONS Sneek, maar deze heeft wel 1 wedstrijd minder gespeeld