Albert Kooistra van Team Land Transpor speelt gelijk
Albert Kooistra van Team Land Transpor speelt gelijk Foto: Aangeleverd

Biljartteam Land Transport zet petje af voor Biljartacademie 1

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - In een thuiswedstrijd op zaterdag, 10 februari mocht Team Land Transport, onderdeel van Biljartvereniging Steenwijk en uitkomend in de nationale competitie 3-banden groot 1e divisie, aantreden tegen de gedoodverfde koploper Biljartacademie 1/Janssen Grafimedia uit Sittard. Dit team bestaat uit 4 Belgen; vooral bij clubs in Brabant en Limburg spelen redelijk veel Belgen omdat de Nederlandse competitie kwalitatief hoger staat aangeschreven dan die van België. 

Edwin Zweers van Land Transport, startte tegen Benoit Ramaekers, Biljartacademie. Ramaekers was blijkbaar niet vergeten dat Zweers in de uitwedstrijd het kunstje had geflikt zijn partij te winnen, 35 caramboles in 20 beurten. Ramaekers begon prima met goed verzorgd spel en liet geen enkele goede aanvangsstoot liggen voor Zweers. Edwin deed goed zijn best, maar het werd een kansloze missie voor hem. In slechts 20 beurten wist de Belg met 14 – 35 te winnen. 

Gelijkspel voor Albert Kooistra

In zijn partij tegen Albert Kooistra van Land Transport, ging Thomas Broux van Biljartacademie als een komeet van start. Na 6 beurten had de Belg al een voorsprong opgebouwd van 3 – 13. Kooistra kwam echter langzamerhand dichterbij en nam zelfs even de leiding, na 24 beurten, 30 – 25. Helaas, in de 6 beurten daarna, maakte Albert geen enkele carambole; hierdoor kon de Belg het initiatief weer kon overnemen. In beurt 32 stond Broux voor, 33 – 39; in beurt 33 miste hij echter. In dezelfde beurt legde Kooistra aan voor een mooie serie van 6, de 7e werd jammerlijk gemist. Broux maakte de partij in beurt 34 uit. In de nabeurt wist Kooistra alsnog een gelijkspel in de wacht te slepen. Uitslag 40 – 40. 

Belgisch kampioen wint eenvoudig

Gert-Jan van der Veen van Land Transport had de eer te mogen aantreden tegen Roland Forthomme, in het verleden twee keer Belgisch kampioen en medewereldrecordhouder hoogste serie, 28. Forthomme bleek even te moeten wennen aan de tafel en startte redelijk voorzichtig. Echter, in het verdere verloop van de partij wist hij met supervaste hand, geroutineerd, zeer goed positiespel op de tafel te leggen met in beurt 13 een prachtige serie van 10. In slechts 17 beurten, wist de Belg de 40 caramboles bij elkaar te tikken, wat een gemiddelde van 2.352 opleverde ! Helaas Voor Gert-Jan; met 12 gemaakte caramboles kwam hij in het verhaal amper voor. 

Hylke Bandstra van Land Transport speelde een redelijk moyennetechnische partij tegen Paul Wallerand, Biljartacademie. De partij ging redelijk gelijk op. Het slot van de partij was echter voor de Belg; met 11 caramboles in de laatste 4 beurten wist hij te winnen, 29 – 35 in 34 beurten. 

Derhalve, een duidelijke nederlaag voor Land Transport, hetgeen wel was te verwachten. Einduislag: 1 – 7 Door dit resultaat blijft Biljartacademie 1/ Janssen Grafimedia op de 1e plaats staan en Land Transport op de 6e plaats. 

Door Henk van Veen

Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 16 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 17 uur geleden
Jeroen en Heleen Kiewiet en hun twee kinderen
Caterent Catering & Verhuur betrekt bedrijfspand aan de Eeser Gaard Partnerbijdrages Insta-Dekop 19 uur geleden