Albert Kooistra van Team Land Transport
Albert Kooistra van Team Land Transport Foto: Aangeleverd

Driebandenteam Land Transport uit Steenwijk speelt gelijk in Daarlerveen

· leestijd 1 minuut Sport

DAARLERVEEN - Zaterdag, 3 februari speelde Team Land Transport, onderdeel van Biljartvereniging Steenwijk en uitkomend in de landelijke competitie 1e divisie driebanden groot, een uitwedstrijd in Daarlerveen. In Café ’t Vossenhol vond een zeer spannende strijd plaats. Dit leverde een eindstand van 4-4 op.

Albert Kooistra van Land Transport speelde een degelijke wedstrijd tegen Stefan Lenting van ‘t Vossenhol, waarbij het in het begin nog alle kanten op kon gaan. Lenting liet het af en toe afweten, zodat Kooistra de wedstrijd naar zich toe kon trekken; dit resulteerde uiteindelijk in een overwinning voor Albert, 30-40 in 37 beurten. 

Serkan Tik van ’t Vossenhol tikte er goed op los in het begin van zijn wedstrijd tegen Hylke Bandstra van Land Transport. Bandstra kwam terug en nam het heft in eigen handen, echter, in het slot van de partij liet Hylke het afweten. Goed spel van Serkan in de slotfase leverde hem dan ook de overwinning op, 35-28 in 43 beurten. 

Theo Moes van ’t Vossenhol mocht aantreden tegen Edwin Zweers van Land Transport. Edwin startte redelijk, wist in het begin moeilijke ballen te maken maar miste later in de partij teveel gemakkelijke ballen. Daarentegen startte Theo matig maar wist zich in het verloop van de partij goed te herstellen. Dit resulteerde uiteindelijk in een overwinning voor Moes, 35-29 in 42 beurten. 

De partij tussen Rob Lamboo van ’t Vossenhol en Gert-Jan van der Veen van Land Transport had een matige start; beide spelers hadden moeite om in het spel te komen. Voor Van der Veen begon het na de 10e beurt beter te lopen; in de volgende 5 beurten met onder meer series van 2, 4 en 6 wist hij een voorsprong te nemen van 7-18. Echter, door goed spel van Rob in het vervolg van de partij, zag Gert-Jan zijn voorsprong slinken; hij bleef echter rustig zijn caramboles maken en wist na een spannend slot toch te winnen, 37-40 in 40 beurten. 

Eindresultaat: ’t Vossenhol: 4 punten – Land Transport: 4 punten. Na dit gelijkspel bezet ’t Vossenhol de 4e plaats in de competitie, gespeeld 13, 16 wedstrijdpunten en Land Transport de 6e plaats, gespeeld 14, 15 wedstrijdpunten. 

Door Henk van Veen

Afbeelding
Oldejuje-libre biljartteam staat in achtste finale Zwaagstra Goede Doelen toernooi Sport 17 uur geleden
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 19 uur geleden
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 20 uur geleden