Gyongy
Gyongy Foto: Aangeleverd

Nienke Nijholt en Gyongy maken debuut op internationaal eventing in Kronenberg

Sport

HORST - De 23-jarige Nienke Nijholt en haar paard Gyongy uit Ossenzijl hebben hun debuut gemaakt op een internationale eventing. Op het Outdoor Cross Eventing Horst 2024 in Kronenberg behaalde de ruiter van de Dijkruiters uit Blankenham een 15e plaats. De internationale eventing begon op donderdag 21 maart en duurde meerdere dagen. Deze wedstrijd bestaat uit de drie onderdelen dressuur, springen en cross.

Het rijden tijdens de dressuur op donderdag ging lekker, maar helaas behaalden Nienke en Gyongy maar 59% in de proef. In het tussenklassement kwam zij daarmee op een teleurstellende 53e plaats van de 62 starts.

Bij het springen op zaterdag stond er een best uitdagend parcours, maar Gyongy en Nienke gingen er voor en kwamen foutloos en in een snelle tijd rond. Ze stegen in het tussenklassement naar de 29e plek.

 De afsluitende cross op zondag bevatte een paar lastige lijnen en moeilijke combinaties. Het natte terrein was ook niet voordelig voor Nienke en Gyongy. Zij gingen vol speed van start en kwamen zonder problemen in een zeer snelle tijd foutloos  aan de finish. Dit leverde hen in de klasse CC1* Intro een prachtige 15e prijs op. De Duitse Christel Heyl werd kampioen. 

Nienke en Gyongy
Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 17 uur geleden
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 18 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 19 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Westerveld neemt afscheid van burgemeester Rikus Jager Westerveld 14 mei, 15:28
Hendrik Veenstra
Hendrik Veenstra kampioen van maandagavondgroep Biljartvereniging Steenwijk Sport 14 mei, 13:30
Afbeelding
Steenwijkerland biedt maatwerk voor inzameling oud papier Steenwijkerland 14 mei, 12:43