Jaydy Schonewille, Jolijn Liezen en hoofdtrainer Rick Driezen
Jaydy Schonewille, Jolijn Liezen en hoofdtrainer Rick Driezen Foto: Aangeleverd

Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk ’34

· leestijd 1 minuut Sport

EINDHOVEN – Afgelopen weekend was het Pieter van den Hoogenband stadion het toneel voor de Eindhoven Qualification Meet, een toernooi voor zwemmers wereldwijd om de laatste limieten te kunnen behalen. Onder andere tickets voor de EJK en Olympische Spelen waren te verdelen. Twee van de zwemmers van Steenwijk ‘34 waren hierbij van de partij om zich te meten met de besten: Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen. 

Jaydey Schonewille ging woensdagavond samen met het OC al richting Eindhoven om zich voor te bereiden op dit toernooi. Omdat hij een periode van verkoudheid achter de rug had, was het nog de vraag of hij fit genoeg was om te zwemmen. Dit was gelukkig het geval, waarna hij donderdag startte met gelijk al twee pittige afstanden, de 200 meter vrijeslag en 200 meter rugslag. Daar waar hij deze twee slagen meestal wel goed doorkomt, merkte hij nu dat hij toch nog wat te kort kwam in zijn race door de verkoudheid. De races voelde wat zwaarder aan dan normaal en dat resulteerde dat hij bij beide afstanden boven zijn inschrijftijd eindigde.

PR’s voor Jaydey Schonewille

Zaterdagochtend stond Jaydey aan de start van de 100 meter rugslag. Dit ging opmerkelijk goed. In de series wist Jaydey zijn PR met een seconde te verbeteren. Met zijn PR wist hij zich als derde Nederlander te plaatsen voor de jeugdfinale in de middag. Na een opening van 30,12 in de finale wist Jaydey nog door te versnellen, wat hem naar een eindtijd bracht van 1:00,89. Dit was opnieuw sneller dan zijn snelste tijd, gezwommen in de ochtend. Een zesde plaats in de finale was het resultaat.

Clubrecord voor Jolijn Liezen

Op zondagochtend voegde ook Jolijn Liezen zich bij Jaydey. Jaydey mocht als laatste afstand van het toernooi de 50 meter vrijeslag zwemmen. Met 25.66 eindigde hij op de 17e plaats. Jolijn stond aan de start van de 50 meter vlinderslag. In de series zwom zij, ondanks de zenuwen, een klein PR, wat tevens een verbetering was van haar eigen clubrecord. Met haar tijd van 28.81 stond zij eerste reserve voor de finales. Dit betekende dat zij zowel bij de A- als bij de B-finales standby moest staan. De reserve schuift immers door als er er iemand niet op dagen of te laat is. Tijdens het wachten in de voorstart bleek er iemand van de A-finale te laat te zijn en Jolijn mocht zich aanmelden. Op baan 3 zwom Jolijn de A-finale tussen nationale en internationale toppers. Met een tijd van 28.91 eindigde ze in de A-finale, achter onder andere Europees kampioen Tessa Giele, op de achtste plaats. 

Met een mooie ervaring rijker zijn beide zwemmers weer huiswaarts gekeerd en hebben daarmee ook Steenwijk’34 mooi op de kaart gezet.

Knooppunt 33 aan de Onnastraat in Steenwijk
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 9 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 10 uur geleden
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 12 uur geleden
Afbeelding
Duurzaam Willemsoord organiseert op 29 mei informatieavond over zonnepark Steenwijkerland 18 uur geleden
Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland 20 uur geleden
Afbeelding
Oldtimer Festival Vollenhove is op zaterdag 11 mei Steenwijkerland 1 mei, 17:05
Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Algemeen 1 mei, 15:30
Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 1 mei, 13:36
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 1 mei, 12:12