Liesbeth Veenman van Univé en Paula Bierma van Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland
Liesbeth Veenman van Univé en Paula Bierma van Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland Foto: Aangeleverd

Voor alle mantelzorgers: Theatershow Zeikwijf in Mantelzorgland komt naar De Meenthe

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJK - Zondagmiddag 29 januari staat de theatervoorstelling ‘Zeikwijf in (Mantel)zorgland’ van Pauline Redlich op het programma in De Meenthe in Steenwijk. Een verrassende theater surpriseshow over een (mantel)zorgmoeder die balanceert tussen overleven en verdrinken, zorgen en zeiken, bomvol (h)erkenning, waardering, cadeautjes en spontaniteit. Een initiatief van Univé in samenwerking met het Mantelzorgnetwerk en de gemeente Steenwijkerland.

Ouders als mantelzorger?

Mantelzorg is bij de meeste mensen inmiddels een bekende term, maar dat ook ouders mantelzorger voor hun kinderen kunnen zijn, wordt minder vaak zo gezien. Ouders van kinderen met meer dan de gebruikelijke zorg herkennen zichzelf niet altijd in de term mantelzorger. “Vanzelfsprekend, want tenslotte ben je in de eerste plaats gewoon de vader of moeder, ook als blijkt dat er meer zorg nodig is door gezondheidsproblemen op welk vlak dan ook. Maar juist naast de dagelijkse zorg voor de kinderen komt er vaak een boel regelwerk kijken, om alles in goede banen te leiden. Passend onderwijs, ziekenhuisbezoeken, indicaties, keukentafelgesprekken, noem maar op. En net dat laatste is, wat het soms zwaar maakt,” zo vertelt Paula Bierma, coördinator van het Mantelzorgnetwerk. “Het leek ons fijn deze voorstelling hiernaartoe te halen, want Pauline Redlich komt met (pijnlijk) eerlijke verhalen, hilarische anekdotes, taboes, humor en een flinke dosis zelfspot. Het decor is haar chaotische woonkamer, de zandbak en haar 12,5-jarig huwelijksfeest, waar zij haar angst, verdriet en verlangens deelt.”

Samenwerking met Univé

Liesbeth Veenman van verzekeraar Univé Noord-Nederland was op zoek naar iets waardevols om mantelzorgers te ondersteunen en een stuk ontspanning te bieden. Toen zij met deze vraag bij het Mantelzorgnetwerk kwam, ontstond al snel het plan om ‘Zeikwijf in (Mantel)zorgland’ naar Steenwijk te halen. Liesbeth: “We zijn blij dat het gelukt is en dat we vanuit Univé mantelzorgers dit aan kunnen bieden met meer dan vijftig procent korting (mét gratis pauzedrankje) en voor een aantal zorgouders zelfs bijna gratis! Ook de aanwezigheid van wethouder Trijn Jongman en een bijdrage van de gemeente geven een stuk erkenning voor de specifieke zorg die er kan zijn. We hopen dat deze middag bijdraagt aan een nog betere samenwerking en verbinding in en om Steenwijk.”

Informatie en tickets

Mantelzorgers hebben per e-mail een uitnodiging ontvangen met informatie over korting voor de voorstelling ‘Zeikwijf in (Mantel)zorgland’. Mantelzorgers die deze e-mail niet hebben gekregen kunnen hiervoor contact opnemen met Liesbeth Veenman, via: L.Veenman@Unive.NL. Tickets voor ‘Zeikwijf’ zijn te bestellen via www.paulineredlich.nl/unive Aanvang: 13.30 uur. 

Mantelzorg

Actuele berichtgeving over mantelzorg is het hele jaar door te vinden via de facebookpagina van het Mantelzorg Netwerk: www.facebook.com/MantelzorgnetwerkSteenwijkerland. Wil je meer weten over de voorstelling ‘Zeikwijf’,(Mantel)zorgland of je aanmelden als mantelzorger? Stuur dan een e-mail naar Paula Bierma via: mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl of bel met: 0521-745080.

Afbeelding
Stormloop op kaartjes: Historische Vereniging Steenwijk maakt een bijzondere documentaire over Steenwijks Erfgoed. Steenwijk 5 jun., 19:45
Afbeelding
Het stille slavernijverleden van Overijssel Algemeen 5 jun., 18:12
Afbeelding
Gieters Belang en Giethoorn Onderneemt gaan met frisse energie weer terug om tafel voor het beste plan voor Giethoorn Steenwijkerland 5 jun., 18:02
Afbeelding
Rina Stam presenteert tweede boek: Geboren Beltiger danst door het (eigen) verleden Steenwijkerland 5 jun., 16:00
Afbeelding
10e PS-Kuiertocht – Weststellingwerf laat zich van haar mooiste kant zien Algemeen 5 jun., 14:08
Afbeelding
Fotoverslag: Old Forward viert het 125-jarig bestaan in 4 dagen Westerveld 5 jun., 13:59
Afbeelding
Galerie opent op nieuwe locatie met expositie Krikke & Krikke Cultuur 4 jun., 22:46
Afbeelding
Weekend 10 en 11 juni Hete-peper-festival in Kallenkote: Bruisende Pasar Pedis bij dierenpark Taman Indonesia Steenwijkerland 4 jun., 22:28
Afbeelding
Jonge mantelzorgers sluiten seizoen af met zonovergoten Summerparty Algemeen 4 jun., 15:51