Paula Bierma (rechts) en stagiaire Fay van der Velde
Paula Bierma (rechts) en stagiaire Fay van der Velde Foto: Aangeleverd

Viering Dag van de Mantelzorg op 10 november in De Meenthe

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - Elk jaar is het op 10 november de Dag van de Mantelzorg. Overal in het land zijn er dan activiteiten om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Zo ook in Steenwijkerland. Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland is onderdeel van Welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop en viert deze dag door een gezellige middag in De Meenthe in Steenwijk te organiseren. “Het is fijn dat we elkaar dit jaar weer kunnen ontmoeten!” aldus de organisatie. 

Waardering
Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde in de samenleving. Het overgrote deel van alle zorg die nodig is wordt door mantelzorgers gegeven. Veelal in de thuissituatie, maar ook op afstand wordt er volop gezorgd. Mantelzorg is divers: van de zorg voor een echtgenoot met geheugenproblematiek, een moeder met depressie, een buurvrouw die slecht ter been is tot een kind met een handicap. In Steenwijkerland staan meer dan 1000 mantelzorgers ingeschreven, zij kunnen via de gemeente een waardering aanvragen van € 100. Daarnaast kunnen mantelzorgers het hele jaar terecht bij Sociaal Werk De Kop en natuurlijk bij alle netwerkpartners voor ondersteuning. Het Mantelzorgnetwerk bestaat inmiddels uit ruim 110 organisaties.

Zorginfomarkt
Wethouder Trijn Jongman opent op 10 november om 14.30 uur de middag en zal de aanwezige mantelzorgers toespreken. Het wordt vooral een middag van ontmoeten en bijpraten, van informatie halen en brengen, ontspanning en gezelligheid. Zo’n 40 netwerkpartners van het Mantelzorgnetwerk vormen samen een zorginfomarkt. Dat zijn bijvoorbeeld thuiszorgorganisaties, patiëntenverenigingen, een notaris, een maaltijdverstrekker en andere betaalde diensten. Dit jaar is er een oplaadbrigade, met diverse activiteiten om mantelzorgers de nodige ontspanning en afleiding te bezorgen. Zo is er weer de nagellaktafel, stoelyoga, een positieve gezondheidhoek, samen in beweging en meer. De middag is van 14.30 tot 17.00 uur in de Meenthe in Steenwijk. “Het allerbelangrijkste dit jaar is toch wel dat wel elkaar weer echt kunnen ontmoeten, we willen iedereen dan ook van harte uitnodigen voor deze middag,” aldus Paula Bierma, coördinator van Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland.

Uitje voor de Jonge Mantelzorgers naar het Klimbos Overijssel
Het Mantelzorgnetwerk rekent ook kinderen vanaf 5 jaar tot mantelzorgers. Speciaal voor de jonge mantelzorgers met een lengte vanaf 130 cm staat er op zaterdag 5 november een heerlijke klimmiddag op het programma. Deze wordt aangeboden door Klimbos Overijssel en dat is natuurlijk superleuk! Jonge mantelzorgers kunnen zich tot 3 november aanmelden via mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden. 

Meer info en contact
De norm voor mantelzorg is dat er minimaal acht uur per week en langer dan drie maanden onbetaald wordt gezorgd voor een naaste. Deze persoon moet woonachtig zijn in de gemeente Steenwijkerland. De mantelzorger kan ook buiten de gemeente wonen.

Actuele berichtgeving over mantelzorg is het hele jaar door te vinden via de facebookpagina van het Mantelzorg Netwerk: https://www.facebook.com/MantelzorgnetwerkSteenwijkerland

Wil je meer weten of je aanmelden als mantelzorger? Bel dan naar 0521-745080 of mail naar mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl. Voor meer informatie over mantelzorg en mantelzorgondersteuning in Steenwijkerland kun je ook terecht op de website van
Sociaal Werk De Kop: www.sociaalwerkdekop.nl.

Jonge mantelzorgondersteuners: Milena Oldenziel, Paula Bierma en Maran Oosterloo
Afbeelding
Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 3 mei, 14:42
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 3 mei, 14:00
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 mei, 12:00
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 3 mei, 10:42
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 3 mei, 08:00
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57