vlnr:, Marieke Weijdema en Jessica van Benthem van Stichting Present Steenwijkerland en Peter Bandringa en Paula Bierma van VIP! Steenwijkerland, onderdeel van Sociaal Werk De Kop
vlnr:, Marieke Weijdema en Jessica van Benthem van Stichting Present Steenwijkerland en Peter Bandringa en Paula Bierma van VIP! Steenwijkerland, onderdeel van Sociaal Werk De Kop Foto: Nina Clarijs

Vrijwilligersmarkt in De Buze op 3 september

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Op zaterdag 3 september van 13.30 tot 16.00 uur zal er een vrijwilligersmarkt in De Buze in Steenwijk (Oostwijkstraat 110) worden georganiseerd door Stichting Present Steenwijkerland en het VIP. 

Er zijn heel veel organisaties in Steenwijkerland waar je vrijwilligerswerk kunt doen. De plek waar alles bij elkaar komt is het VIP! (Vrijwilligers Informatie Punt) in Steenwijkerland. Het VIP! is onderdeel van welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop en actief in heel Steenwijkerland.

De vrijwilligersmarkt wordt geopend Wim Hultink, voorzitter van Stichting Present Steenwijkerland en door Henk Diphoorn, manager van Sociaal Werk De Kop. Buurtwerker Paula Bierma: “Deze markt is een geschikte plek om je te oriënteren op vrijwilligerswerk. Daarnaast is het een mooie gelegenheid voor organisaties om het seizoen te beginnen met het werven van nieuwe vrijwilligers en de onderlinge contacten te versterken.” 

Volop keuze in vrijwilligerswerk

Peter Bandringa is vanaf het begin betrokken bij het VIP! “Vrijwilligerswerk is er in veel vormen en er is voor iedereen iets interessant te doen, bijvoorbeeld bij een sportclub, in de zorg, natuur of bij een wijkvereniging. Vrijwilligerswerk is betekenisvol, leerzaam maar vooral leuk. Je leert mensen kennen en het staat goed op je CV. Het kan een opstap zijn om een betaalde baan te vinden, maar ook na pensionering kan vrijwilligerswerk veel voldoening geven en betrokkenheid in de samenleving. Om dit nog meer op de kaart te zetten, zijn we druk bezig met een vernieuwingsslag rond het vrijwilligerswerk. Nog meer verbinding en nog meer netwerkkracht!”. 

Alle informatie over vrijwilligerswerk in Steenwijkerland is te vinden op de vernieuwde website van het VIP!: www.vipsteenwijkerland.nl.

Vrijwilligersprijs

Tijdens de vrijwilligersmarkt is er ook dit jaar de mogelijkheid om vrijwilligers aan te melden voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs. Ken je een vrijwilliger of een groep vrijwilligers die zo’n extra pluim verdient? Dan kun je de betreffende vrijwilliger (eventueel met motivatie) aanmelden tijdens de markt via de daarvoor bestemde briefjes. Deze kunnen worden ingeleverd in de melkbus op de vrijwilligersmarkt in de Buze. Vrijwilligers kunnen ook worden aangemeld voor de vrijwilligersprijs door uiterlijk 30 september een mail te sturen naar vip@sociaalwerkdekop.nl. De prijzen worden uitgereikt rond de dag van de vrijwilliger op 7 december.

Samenwerking

Het VIP! werkt volop samen met Stichting Present Steenwijkerland rondom vrijwilligerswerk. “Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak en veel mensen zich aanboden om de helpende hand te bieden, hebben wij dit samen goed op kunnen pakken. VIP en Present vullen elkaar er mooi in aan,” aldus Marieke Weijdema. De vrijwilligersmarkt die in 2021 samen is georganiseerd leverde veel mooie matches op. Extra aandacht is er dit jaar voor de seniorvrijwilligers, we doen mee aan het Overijssels project ‘Goed Bezig’ in samenwerking met de PCOB uit Steenwijkerland. Zo is er voor jong en oud wat te doen en te vinden op deze markt. “Super belangrijk is ook het ontmoeten en het samenzijn!” 

Organisaties die dit jaar mee willen doen of meer informatie willen over de vrijwilligersmarkt kunnen contact opnemen met Sociaal Werk De Kop via info@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080.

Lizelotte Jongman (links) en Sanne Dusseljee
Dansduo Lizelotte Jongman en Sanne Dusseljee Nederlands Kampioen Sport Insta-Dekop 20 uur geleden
Stand van Schildklier Organisatie Nederland
Week van de Schildklier: wat is er te doen in Noord-Nederland? Algemeen 21 uur geleden
De Liesterkrallen
Gratis naar flitsend concert van De Liesterkrallen Cultuur 12 mei, 18:17