Maria De Fatima
Maria De Fatima Foto: Aangeleverd

Nacht van de Fado in de Latijnse school op 1 oktober

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Mediterrane Restaurant Rhodos presenteert op zaterdag 1 oktober een wel heel bijzondere dinershow. Niemand minder dan Maria de Fatima, Fadofenomeen van wereldklasse, zal voor de zesde keer samen met haar band tijdens de Noite de Fado optreden in de Latijnse School, aan de Scholestraat 14.  

Bij de Noite de Fado wordt u als het ware meegenomen naar het nachtelijke Lissabon. Fado is de ‘Blues van Portugal’. Ontstaan in de 19de eeuw in de volkswijken van Lissabon. De meeste teksten gaan over emoties als heimwee, rouw om een verloren liefde, het verlangen naar een beter leven. Muzikaal zijn net als in de Flamenco duidelijk de Moorse invloeden te horen. De ‘echte’ Fado wordt nog steeds puur akoestisch in kleine kring gezongen, met name in de kroegen en restaurants van Lissabon. 

Maria de Fátima

Maria de Fátima komt uit ‘Boavista’, een volkswijk van Lissabon. Al op haar negende werd haar talent ontdekt en vanaf haar elfde nam zij onder de naam ‘A miúda de Boavista’ (Het meisje van Boavista) LP’s op. Zij deelde het podium met legendarische artiesten zoals Amália Rodrigues, Camané en Fernando Maurício. Sinds Maria zich in Amsterdam heeft gevestigd is zij elk jaar in de theaters in de Benelux te zien, tegenwoordig met de muzikale vertelling ‘Nacht in Lissabon’. In 2016 ontving zij een hoge presidentiële onderscheiding voor haar verdienste omtrent de Portugese cultuur. Maria en haar vaste begeleiders zullen telkens korte en intense optredens geven tussen de menugangen door, zonder hierbij gebruik te maken van geluidsversterking of andere technische hulpmiddelen. Zo komt de Fado het beste tot zijn recht. Maria de Fatima wordt begeleid door Daniel Raposo (Portugese gitaar), Hans van Gelderen (klassiek gitaar) en Felix Hildebrand (bas). 

Livemuziek en een driegangendiner

Het belooft een hartverwarmende dinershow te worden met prachtige livemuziek en uiteraard een heerlijk driegangendiner. De chefs van Rhodos stellen een driegangendiner samen met een knipoog naar de Portugese keuken. U kunt kiezen uit een vlees-, vis- of vegetarisch diner. De kosten voor deze avond zijn 65 euro per persoon. Dit is inclusief entree en een driegangendiner (exclusief drinken). U bent van harte welkom in de oude Latijnse school. Reserveren kan via de website www.rhodossteenwijk.nl, telefonisch via 0521-510047 of per mail via info@rhodossteenwijk.nl.

Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland 17 mei, 08:00
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur 17 mei, 08:00
Afbeelding
Noodopvang asielzoekers in Vledder verlengd Westerveld 16 mei, 21:31