Veertig zakken afval is de oogst die de Lions ophalen
Veertig zakken afval is de oogst die de Lions ophalen Foto: Aangeleverd

Lions ruimen zwerfafval in binnenstad op

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Tijdens de World Cleanup Day van afgelopen zaterdag 17 september hebben heren van Lions Club Steenwijk en dames van Lions Club Steenwijk De Kop in groepjes de binnenstad en omliggende wijken van Steenwijk van zwerfvuil ontdaan. 

“Steenwijk lijkt best schoon, maar ruim twee uur zwerfvuilrapen leverde toch meer dan 40 volle vuilniszakken vuil op. Opvallend bij het zwerfvuil waren de grote hoeveelheid snoepwikkels en lege Red Bull blikjes,” vertelt clublid Peter Boender. De Lions clubleden oogsten veel bijval: opgestoken duimen van passerende (en toeterende) automobilisten, positieve kreten van wandelaars en fietsers en bewoners die spontaan twee nieuwe vuilniszakken aanboden. 

De Lions clubleden waren niet alleen in hun vrijwilligerswerk. Anouk en haar enthousiaste jonge collega’s van Albert Heijn Het Schar kruisten hun pad. Boender: “Zeer verheugend om te zien dat het schoonmaak thema ook leeft bij de jongeren in Steenwijk.” Ook kwamen de Lions de Zwerfafvalgroep van IK BEGIN tegen, die opereerde vanuit het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat. 

De vuilniszakken zijn na afloop aangeboden aan ROVA-milieubrengstation Steenwijk. Helaas waren deze niet op de hoogte van Wereld Schoonmaakdag 2022, dus is er keurig betaald voor het inleveren van het zwerfvuil. 

Bewustwording

Wereld Schoonmaakdag (World Cleanup Day) is de grootste eendaagse burgeractie in vredestijd gericht tegen afval, met als doel het bewustzijn te vergroten van de wereldwijd slecht beheerde afvalcrisis en de impact ervan op het milieu. Opruimen alleen zal de crisis niet oplossen, maar naast de misschien kleine, maar toch zinnige bijdragen, zorgen deze acties voor verandering en bewustwording bij burgers en overheid.

We serve!

Volgend jaar zal op zaterdag 18 maart een Landelijke Opschoondag en op zaterdag 16 september een World Cleanup Day worden gehoudenDoe mee met gezinbuurt of vereniging. U hoeft natuurlijk niet te wachten op die data. De Lionclubs Steenwijkerland hebben op 17 september met veel plezier, ondanks wat regen, Steenwijk nog een beetje schoner gemaakt: “We serve!” besluit Boender.

Afbeelding
Afbeelding
Oldejuje-libre biljartteam staat in halve finale Zwaagstra Goede Doelen toernooi Sport 7 uur geleden
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 10 uur geleden
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 10 uur geleden