Wethouder Trijn Jongman opent Woonlocatie Onnastraat
Wethouder Trijn Jongman opent Woonlocatie Onnastraat Foto: Aangeleverd

Woonlocatie Onnastraat officieel geopend door wethouder Jongman: “Jullie hebben dit samen een thuis gemaakt”

Steenwijk

STEENWIJK - “Bewoners en medewerkers hebben dit in harmonie samen ingericht en er een thuis van gemaakt,  een plek om liefde te ontvangen en te geven. De monumentale buitenkant van de kerk is behouden gebleven en binnen blijft het warm. Dat is prachtig.” Met die woorden onthulde wethouder Trijn Jongman van Steenwijkerland op 7 oktober samen met bewoner Paul Poiesz het nieuwe huisnummer van de woonlocatie aan de Onnastraat.

Verbinding heden en verleden

Dat bewoners hier ‘een plek van liefde en vrede vinden’ is een hoop die Roelof van Eerten ook uitsprak. Hij heeft zich vanuit de Protestantse Kerken Nederland jarenlang voor de kerk ingezet. Samen met drie bewoners trok hij een gouden doek van een stevige houten bank. 

Het is de aftrap van de tuin die nog wordt aangelegd en symboliseert het verbinden van heden en verleden, gaf Frion-bestuurder Hugo Broekman aan. Twee herdenkplaten markeren de momenten; ‘van gewijd huis naar passend thuis’. 

Optreden Dansvlinders

Met de beide handelingen is de nieuwe woonlocatie van zorgorganisatie Frion officieel geopend. De 100 jaar oude, voormalige kerk is vorig jaar omgebouwd tot 39 studio’s voor oudere cliënten. 

Aansluitend was er feest, voor bewoners, hun familie en vrienden, collega’s, vrijwilligers en andere betrokkenen. Met muziek en een feestelijk optreden van de Dansvlinders, een dansgroep met bewoners van de Onnastraat.

Over Frion

Zorgaanbieder Frion, zorg die jou ziet, biedt in Noordwest-Overijssel professionele ondersteuning aan bijna 1.000 mensen met een verstandelijke beperking bij alle facetten van het leven en in elke levenswijze. Zij wonen, logeren of krijgen buitenschoolse opvang bij Frion. Ze krijgen begeleiding in eigen huis of in de klas, volgen dagbesteding en werken bij Frion. Achter hen staan 1.000 professionals. Frion is actief in Zwolle, Steenwijk, Zwartsluis en Hasselt.

Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland 22 uur geleden
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Noodopvang asielzoekers in Vledder verlengd Westerveld 16 mei, 21:31