Een blok woningen aan de Vondelstraat
Een blok woningen aan de Vondelstraat Foto: Hilda Knol

Sloop woningen aan de Vondelstraat en omgeving in volle gang

Steenwijk

STEENWIJK - De sloop van 66 woningen aan de Jan Steenstraat, Admiraal de Ruyterstraat en Vondelstraat in Steenwijk-West is in volle gang. 

Dit najaar is sloopbedrijf Revoort uit Tweede Exloermond bezig gegaan met de sloop van de woningen. Het sloopbedrijf heeft de afgelopen maand al de schuurtjes en de beplanting in de tuinen verwijderd. Nu is het bedrijf volop bezig met de sloop van de woningen zelf. Daarvoor al hebben jongeren trouwens al ‘een handje geholpen’ door ramen in te gooien. Revoort verwacht begin volgend jaar de sloop, inclusief sanering, af te kunnen ronden. 

Op deze locatie zullen in 2023 in totaal 52 eengezinswoningen, 8 levensloopbestendige woningen en een complex met achttien appartementen verrijzen. Trebbe is de aannemer die de woningen gaat bouwen. Het project is een Bouwstroom Noord project. Deze huurwoningen worden het eigendom van Woonconcept. Andere plannen zijn om de Jan Steenstraat deels voor auto’s af te sluiten en hier een brede groenstrook aan te leggen. Een aantal toekomstige bewoners kunnen hun auto voor de deur parkeren, anderen moeten uitwijken naar centrale parkeerplaatsen. 

Een blok woningen aan de Vondelstraat
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00