Afbeelding
Foto: Worshae

Alpha cursus in Steenwijk

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Ook in Steenwijk wordt er eind januari een Alpha cursus gestart. Een Alpha cursus is bedoeld voor mensen die nieuwsgierig zijn wat het christelijke geloof nu eigenlijk inhoudt en er meer over willen weten. Maar ook christelijke mensen die meer basiskennis willen vergaren over hun geloof volgen een Alpha cursus.

In een serie van 12 woensdagavonden en een kort weekend wordt het christelijk geloven uitgelegd aan de hand van introductiefilmpjes waarna de cursisten met elkaar in gesprek gaan over het onderwerp.

De avonden beginnen met een maaltijd zodat eenieder op een ontspannende wijze elkaar kan leren kennen. Daarna volgt de inleiding over het onderwerp om vervolgens met elkaar in kleine groepen door te praten.

Wat komt er zo allemaal aan de orde?

Zomaar een greep uit de onderwerpen: Wie is Jezus? Hoe kun je geloven? Hoe leidt God ons? Hoe zit het met de kerk? Wie is de Heilige Geest? De Bijbel lezen: waarom en hoe? De ervaring leert dat veel cursisten een andere kijk krijgen over het geloven in Jezus Christus.

De avonden beginnen om 18.15 uur, zoals gezegd met een warme maaltijd en het einde is rond 21.30 uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd en de cursisten krijgen een cursusboekje met de behandelde onderwerpen. Er zijn geen kosten aan verbonden, dus eigenlijk kost het alleen maar tijd en verder is alles inbegrepen. De startdatum is 25 januari. De cursus wordt gehouden in het Wijkcentrum de Gagels, Voelingstraat 65 in Steenwijk.

Na het lezen van dit artikel denkt u daar wil ik aan meedoen of misschien heeft u nog vragen dan kunt u onderstaande mensen bellen of mailen. Grietje Terpstra 06-33037921 of Egbert de Vos 06-41516405. Mail alphasteenwijk@gmail.com. Ook is er een mogelijkheid om de eerste keer op 25 januari kennis te komen maken om daarna de beslissing te nemen om mee te doen. Wel vragen de organisatoren in verband met de maaltijd u op te willen geven bij bovenstaande contactadressen.

Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland 22 uur geleden
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Noodopvang asielzoekers in Vledder verlengd Westerveld 16 mei, 21:31