Fittest in Zuidwolde
Fittest in Zuidwolde Foto: Aangeleverd

Gratis fitheidstest in Steenwijk voor 55+ers

Steenwijk

STEENWIJK - Wilt u ook weten hoe fit u bent? Doe dan mee met de gratis fitheidstest op donderdag 11 mei in Steenwijk en krijg zo inzicht in uw gezondheid. Door het uitvoeren van medische testen, fysieke testen en het invullen van een vragenlijst proberen wij u inzicht te geven in uw gezondheid en advies te geven om dit te verbeteren. In de weken erna wordt de mogelijkheid geboden om kennis te maken met een divers sport- en beweegaanbod.

De fitheidstest is bedoeld voor inwoners uit Steenwijk van 55 jaar en ouder, die graag aan hun gezondheid willen werken. Te denken valt aan meer bewegen of meer sociale contacten. De fitheidstest duurt ongeveer Ć©Ć©n uur en is speciaal voor 55-plussers ontwikkeld. De test meet onder meer uithoudingsvermogen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid, bloeddruk en bloedsuiker.

De fitheidstest wordt georganiseerd door de buurtwerker sport van Sociaal Werk De Kop in samenwerking met huisartsenpraktijk Spectrum, Diƫtistenpraktijk Van Asselt, Fysiotherapiepraktijken Henny Biemans, Hier, Hogewal en de wijkverpleegkundigen van PGVZ Steenwijk & Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Deze professionals zijn ook op de dag van de fitheidstest aanwezig om u advies te geven.

Doet u mee?
Bent u nieuwsgierig naar uw gezondheid? En kunt u advies gebruiken om dit te behouden of te verbeteren? Meld u dan aan via de website www.maxvitaal.eu of telefonisch (0413-725707)

  • kies gemeente Steenwijkerland
  • zoek op fitheidstest
  • kies een gewenst tijdstip en druk op toevoegen (tussen 10.00 en 18.00 uur)
  • bekijk uw ā€˜inschrijfmandjeā€™ en druk op afronden
  • vul uw gegevens in en rond uw aanmelding af

Meer weten?
Voor vragen kunt u contact opnemen met Gerdo van Dalen, buurtwerker sport van Sociaal Werk De Kop. Telefoon: 06-82043050 of per e-mail: g.vandalen@sociaalwerkdekop.nl.