Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Strips, geschiedenis en computercursussen in Bibliotheek Steenwijk

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Wat hebben strips, geschiedenis en computercursussen met elkaar gemeen? Het antwoord op deze vraag is: de Bibliotheek Steenwijk. In de herfstvakantie staat de Bibliotheek met onder andere een speurtocht en workshop in het teken van stripboeken. Daarnaast staat in deze Maand van de Geschiedenis de lezing Koloniën van Weldadigheid op de agenda. En tot slot, gaan er weer twee computercursussen van start: de cursus ‘Doe meer met Digitale Zorg’ en de cursus ‘Online fotoboek maken’. 

Zoals gezegd, staat de Bibliotheek Steenwijk deze herfstvakantie in het teken van stripboeken. Zo ligt er op dinsdag 24 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur voor basisschoolkinderen een stripspeurtocht klaar. Wie graag in de huid van een striptekenaar kruipt, kan zich aanmelden voor een workshop striptekenen op donderdag 26 oktober; van 14.00 tot 15.00 uur voor kinderen van 6 tot 10 jaar (kosten: 5 euro) en van 15.30 tot 17.00 uur voor kinderen van 10 tot 16 jaar (kosten: 7,50 euro).

Koloniën van Weldadigheid
Oktober is de Maand van de Geschiedenis en de Bibliotheek Steenwijk speelt hierop in met de lezing Koloniën van Weldadigheid (kosten: 5 euro). De koloniën werden in de negentiende eeuw opgericht om armoedige gezinnen in een vrije kolonie te helpen om een eigen bestaan op te bouwen als boer. Willemsoord was één van deze koloniën. Tijdens de lezing op donderdag 26 oktober om 20.00 uur neemt voormalig koloniedirecteur Jan Mensink zijn toehoorders mee in het hoe en waarom van de Koloniën van Weldadigheid.

Computercursussen
De Bibliotheek Steenwijk is ook de plek om computercursussen te volgen. De cursus ‘Doe meer met Digitale Zorg’ bestaat uit vier lessen, die plaatsvinden op dinsdag 31 oktober, 7 november, 14 november en 21 november van 13.00 tot 15.00 uur. Op dezelfde dagen, maar dan van 15.00 tot 17.00 uur staat de cursus ‘Online fotoboek maken’ op de agenda. De kosten voor beide cursussen bedragen 8 euro exclusief cursusmateriaal.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en/of aanmelden voor bovenstaande activiteiten op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda of neem contact op met de Bibliotheek Steenwijk, telefoon: 0521-513273.

Afbeelding
De energiecoach vertelt: ventileren blijft noodzakelijk: Zorg voor een gezond binnenklimaat Steenwijkerland 5 uur geleden
Afbeelding
Donderdag 30 mei a.s.: speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 7 uur geleden
Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 8 uur geleden