Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Open Huizen middelbare scholen trekken veel enthousiaste bezoekers

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Op 31 januari hielden SG Eekeringe en RSG Tromp Meesters, locatie Stationsstraat, tegelijkertijd hun Open Huis. SG Eekeringe biedt vmbo basis, kader, mavo/GL en mavo/TL. Leerlingen voor het praktijkonderwijs, vmbo-PLUS en Pro PLUS kunnen terecht op de RSG Tromp Meesters, locatie Stationsstraat. Ongeveer 200 enthousiaste basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 – en aanhang - werden welkom geheten. tijdens twee tijdvakken.

Vmbo SG Eekeringe: theorie én praktijk

Op SG Eekeringe werd het Open Huis tijdens beide momenten ingeluid met een plenair moment en een welkom door directeur Harold Groenewoud, waarna de leerlingen in groepjes mini-lessen volgden. De school kenmerkt zich door een gemoedelijke sfeer en een onderwijsaanbod op vmbo-niveau dat theorie en praktijk combineert, niet alleen in de vakken maar ook met extra aanbod van excursies en activiteiten.

Activiteiten

Na de mini-lessen kregen de leerlingen de gelegenheid om zelf de moderne locatie te ontdekken. Een rondgang leidde onder andere langs de goed geoutilleerde lokalen van de sectie Zorg & Welzijn waar onder andere aandacht was voor het kappersvak en jeugd-, ouderen- en mindervalidenzorg. Dienstverlening & Producten stond in het teken van de projecten die de afgelopen tijd zijn opgepakt, zoals het project Vakantiebeurs. Projectmatig werken, creativiteit, onderzoeken wat werkt en presenteren zijn belangrijke pijlers van deze richting. Verder was er veel aandacht voor Bewegingsonderwijs en de Sportklas met onder andere een klimwand en de Cultuurklas met creatieve activiteiten. Voorlichting over de technische richtingen Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) en Produceren, Installeren & Energie (PIE) vond deels plaats op de Stationsstraat waar het merendeel van deze lessen wordt gegeven.

RSG Tromp Meesters locatie Stationsstraat

Deze locatie kenmerkt zich door kleine klassen en biedt onderwijs aan het Praktijkonderwijs, Praktijkonderwijs-PLUS en vmbo-PLUS. In dit onderwijs ligt een sterke focus op persoonsontwikkeling en socialisatie. Naast algemeen vormend onderwijs is er veel aandacht voor de praktijkvakken.

De praktijklokalen aan de Stationsstraat zijn uitgerust met de nieuwste apparatuur om de leerlingen goed, technisch, vormend en verzorgend onderwijs te bieden.

Moderne faciliteiten

Tijdens het Open Huis waren alle ruimten toegankelijk en konden de bezoekers onder andere een kijkje nemen in de volledig uitgeruste keuken, het verzorgingslokaal, de kas, het gymlokaal, de werkplaatsen voor BWI en PIE, de AVO-lokalen en het Tech-lab. In de verschillende lokalen werden diverse activiteiten georganiseerd, waar leerlingen aan mee konden doen en dat werd met enthousiasme gedaan. ‘Zelf maken’ en ‘zelf ervaren’ is de belangrijkste insteek van het Open Huis. “Door te laten zien wat de mogelijkheden zijn, wordt het voor leerlingen en ouders een stuk concreter wanneer ze een keuze gaan maken. Wat wij vooral merken is dat leerlingen en hun ouders zichtbaar enthousiast worden van de mogelijkheden die onze locatie biedt, de aandacht voor ons onderwijs en de faciliteiten die we tot onze beschikking hebben,” aldus Lia Platel, directeur RSG, locatie Stationsstraat.

Met de Open Huizen van de beide scholen hebben zo’n 200 leerlingen een beter beeld kunnen krijgen van het onderwijs dat ze kunnen verwachten op de scholen. Voor wie het Open Huis gemist heeft worden er nog enkele inloopmomenten en/of persoonlijke afspraken georganiseerd. Meer hierover is te vinden op de website www.samengaanwehetmaken.nl.

Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 6 uur geleden
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Kinderen spelen de hoofdrol bij de Bibliotheek Kop van Overijssel Steenwijkerland 20 uur geleden
Bij het lassen wordt een laskap gedragen om de ogen te beschermen
Van lascursus tot workshop verzekeringen: Corso Vollenhove investeert in de toekomst Steenwijkerland 23 uur geleden
Henk Raggers
Henk Raggers wint Gewestelijke Finale Libre Klein Sport 17 mei, 11:26
Afbeelding
Wandelexcursie in De Wieden: De natuur in bloei! Steenwijkerland 17 mei, 10:00
Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland 17 mei, 08:00