Rawan en Hozan (rechts) hebben baklava gemaakt
Rawan en Hozan (rechts) hebben baklava gemaakt Foto: Wilbert Bijzitter

SC Eekeringe en Zonnekamp in actie voor Giro555

Steenwijk

STEENWIJK - Meerdere organisaties en bedrijven hebben afgelopen week geld ingezameld voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië. Zo komen op vrijdag 17 februari de leerlingen van SG Eekeringe in actie en op zaterdag 18 februari is er een markt in Zonnekamp. De opbrengst van deze acties gaat in zijn geheel naar Giro555. 

Op verschillende manieren heeft RSG Tromp Meesters actie gevoerd. Zo leveren de leerlingen vrijdag hun telefoon ‘s morgens in. Best moeilijk om je telefoon een dagje met rust te laten! Ze vragen mensen in hun omgeving dan ook om hen te sponsoren. Verder zijn leerlingen, waaronder Rawan (16) uit Syrië en Hozan (15), en hun ouders samen in actie gekomen. Zij maken baklava die tijdens de pauzes te koop is bij de Smikkelbar in de kantine. Ook kunnen de leerlingen tijdens de pauzes tegen betaling hun favoriete nummer aanvragen die door de speakers in de kantine knalt. De leerlingen kunnen zich bovendien laten vereeuwigen met hun bestie! De school maakt op maandag bekend dat alle acties samen € 5.000 hebben opgebracht.

Op de markt in Zonnekamp zijn zaterdag kniepertjes en Turkse hapjes te koop. De bezoekers laten zich vooral de gözleme goed smaken. Dat zijn gevulde Turkse pannenkoeken met allerlei groenten en kruiden.

Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 3 mei, 14:00
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 mei, 12:00
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 3 mei, 10:42