Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Inburgering in Steenwijk nu in Het Torennest

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Inburgeraars uit Steenwijkerland en Westerveld leren vanaf begin deze maand Nederlands in gebouw Het Torennest. Firda (voorheen ROC Friese Poort) verhuisde eind januari van Theater De Meenthe naar de nieuwe locatie in Steenwijk. “We hebben er een mooie leeromgeving van gemaakt!” 

Theater De Meenthe in Steenwijk was lang de uitvalsbasis voor de inburgeringslessen; anderhalf jaar nu door Firda en daarvoor door het Drenthe College. Het theater echter heeft inmiddels andere plannen voor de ruimtes in het pand. Firda vond plaats vlakbij in gebouw Het Torennest, een voormalige kleuterschool aan de Matthijs Kiersstraat. Er kwam ruimte vrij toen het Taalpunt onlangs naar de bibliotheek verhuisde. Het team van zeven NT2-docenten deelt de locatie nu met de wijkvereniging en ROC Landstede. Yolande Brouwer, coördinator van de lessen in Steenwijk is erg blij met de lokalen in Het Torennest: “Docenten en medewerkers facilitair van Firda hebben hard gewerkt om er een mooie leeromgeving van te maken. We hopen dat onze cursisten een leuke en leerzame tijd hebben op deze nieuwe locatie!” 

Digitale vaardigheden

Firda verzorgt beroepsonderwijs voor jongeren en volwassenen in Friesland, de Noordoostpolder en Urk. De onderwijsinstelling geeft ook inburgeringslessen op school en op locatie. Gemeente Steenwijkerland en Westerveld schakelden Firda in voor de inburgeringslessen in Steenwijk toen het Drenthe College daarmee stopte. Fijn voor inburgeraars van deze gemeenten: ze zouden anders voor hun lessen naar Meppel of Zwolle moeten. De cursisten leren behalve de taal ook digitale vaardigheden en horen meer over gebruiken van de Nederlandse samenleving. Zelfredzaamheid en participatie; dat is het doel, zegt Yolande Brouwer. “Plezier hebben in leren en contacten opbouwen met elkaar vinden wij daarbij heel belangrijk.” Eens een kijkje nemen? “Dat kan,” zegt Brouwer. “Maak gerust een afspraak. Van harte welkom!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00