De start is dit jaar op de Markt in Steenwijk
De start is dit jaar op de Markt in Steenwijk Foto: Bergsma Photography
Met vijf foto’s

Terug naar het discotijdperk met de Gouden Knopentocht

· leestijd 2 minuten Steenwijk

STEENWIJK - Op Hemelvaartsdag werd de inmiddels weer traditionele Gouden Knopentocht verreden. Deze door Rotaryclub Steenwijk georganiseerde rally heeft € 2500 opgebracht voor de stichting STAPS. STAPS maakt paardrijden mogelijk voor mensen met een beperking of voor kinderen met een ontwikkel- of gedragsprobleem.

Dit jaar was de start op de Markt in Steenwijk. Toeschouwers konden daar de prachtige bolides bewonderen voordat zij van start gingen. De auto’s zijn ouder dan 35 jaar, of cabrio’s, elektrische auto’s en auto’s met meer dan 250 pk. Veel deelnemers en de organisatie waren prachtig uitgedost in disco-kleding, het thema van dit jaar. Dit leverde mooie plaatjes op voor Bergsma Photography.

Onderweg moesten er diverse opdrachten uitgevoerd worden en kon er gestopt worden op een aantal mooie locaties. De finish was in park Rams Woerthe, waar de deelnemers konden genieten van een afsluitende BBQ.

Tevreden en trots

De Gouden Knopentocht was een succesvol evenement in de jaren ‘50 van de vorige eeuw. In 2017 is dit evenement nieuw leven ingeblazen. Initiator Henk Alberts: “Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Ook ben ik er trots op dat we dit unieke evenement met een relatief kleine groep Rotarians en partners wederom hebben weten te organiseren. En ook dat de opbrengst ten goede komt aan een lokaal goed doel dat onze steun hard kan gebruiken. Dank aan alle vrijwilligers van Rotaryclub Steenwijk en aan de sponsoren zonder wiens bijdrage we nooit zoveel geld hadden kunnen overhouden voor het goede doel.”

Net als voorgaande jaren moesten deelnemers tijdens deze puzzelrit vragen beantwoorden en meedoen aan diverse spelen waar punten mee behaald werden. Ook de aankomsttijd werd meegenomen in de puntentelling die, evenals voorgaande jaren, in handen was van Anja Alberts-Smit en Madelon Fetlaar. Alvorens bekendgemaakt werd

wie er met de mooie bokalen naar huis mochten reikte Cindy van der Helm de prijzen uit aan degenen die het mooist verkleed waren. “Dat leek op het eerste oog simpel, maar velen hadden er zoveel werk van gemaakt dat het uiteindelijk niet eenvoudig was. Zo waren auto’s versierd met stickers en discobollen, hadden deelnemers hun kleding op elkaar aangepast. De tweede prijs is na veel wikken en wegen toegekend aan ‘disco queen’ Dionne Schuurman en dochter Lisanne Gurney. De eerste prijs werd uiteindelijk een gedeelde prijs. “De dame die de tweede prijs in de wacht sleepte, was in het zilver gekleed. Wie er met goud naar huis gaat? Uiteraard een stel dat in het goud gekleed is, want dat is wat de Gouden Knopentocht verdient: een gouden winnaar. Maar laten er nou twee stellen letterlijk van top tot teen in het goud gekleed zijn. Daarom mogen zowel Geert en Ronkje Dentro als Ludie en Dineke Vos een cadeaubon in ontvangst nemen.”

Na deze prijsuitreiking betraden Anja Alberts-Smit en Madelon Fetlaar het podium. Na zorgvuldige weging werd de eerste prijs toegekend aan Jeroen Buis en Alfred Drenthen. De tweede prijs ging naar Dagmar Beens en Mark van der Geld. Peter en Sigrid Bijkerk gingen met de derde prijs naar huis.

“Het was een bijzondere editie”, aldus Rotaryclub Steenwijk-voorzitter Arjon Ringerwöle. “Heel leuk om te zien hoeveel aandacht de deelnemers aan hun outfit en kleding hebben besteed. Hopelijk zijn ze volgend jaar weer net zo enthousiast. Want dat we dan weer een thema hebben, dat staat als een paal boven water! Hopelijk trekt dit ook meer deelnemers aan, zodat we meer geld voor het goede doel kunnen inzamelen. Want dat is waar Rotary zich voor inzet.”

Zie ook www.gouden-knopentocht.nl en https://www.rotary.nl/steenwijk/

Winnaars Jeroen Buis en Alfred Drenthen (links) en Dagmar en Mark
Dentro en Vos zijn de winnaars van de kleding