Afbeelding
Foto: Pixabay

Locoburgemeester Melvin Smit ontbijt samen met leerlingen van de Buuzekaemp

Steenwijkerland

BELT-SCHUTSLOOT - Van 3 tot en met 7 oktober ontbijten zo’n 200 burgemeesters in heel Nederland samen met basisscholen uit hun regio. Het Burgemeestersontbijt in Steenwijkerland vindt plaats op donderdagochtend 6 oktober om 8.30 uur op basisschool de Buuzekaemp in Belt-Schutsloot. Alle leerlingen schuiven aan voor het ontbijt. Namens de gemeente Steenwijkerland komt locoburgemeester Melvin Smit mee-eten. Bakker Muis uit Steenwijkerwold verzorgt en bezorgt het ontbijt op de Buuzekaemp.

De afgelopen twee jaar kon het Burgemeestersontbijt – vanwege corona – niet doorgaan. Nu is het terug in een nieuwe vorm waarbij het ontbijt wordt verzorgd door ambachtelijke bakkers uit de regio. Voor het eerst wordt het Burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt (dit jaar van 7 - 11 november) georganiseerd. Locoburgemeester Melvin Smit: “Een gezond ontbijt is een belangrijke start van de dag. Daarom is het goed om daar aandacht voor te vragen en dat doen we met dit Burgemeestersontbijt. Ik schuif er daarom graag bij aan.” 

Tijdens het Burgemeestersontbijt leest locoburgemeester Melvin Smit ook voor uit het prentenboek Egalus ter gelegenheid van de Kinderboekenweek die op 5 oktober begint; het thema van de week is Giga-groen.

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35