Afbeelding
Foto: Poster

Gemeente Steenwijkerland doet mee aan Orange the World 2022

Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - De gemeente Steenwijkerland is medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Wethouder Trijn Jongman zal donderdagmiddag 24 november de speciale Orange the World vlag hijsen voor het gemeentehuis. Verder worden in deze periode de fontein op de Markt in Steenwijk en de toren in Blokzijl in deze periode elke avond oranje verlicht. Oranje is de kleur van de dageraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

De gemeente Steenwijkerland steunt de campagne Orange the World die door de Soroptimistenclub Kop van Overijssel wordt georganiseerd. De Soroptimistenclub is een wereldwijde organisatie van vrouwen die zich inzet voor de verbetering van de levens en positie van vrouwen en meisjes. De Soroptimisten zetten zich in om de rechten, de positie én het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren.

Openingsmoment

Samen met de Soroptimistenclub organiseert de gemeente op donderdag 24 november vanaf 16.00 uur een openingsmoment rondom deze campagne en het thema huiselijk geweld. Wethouder Trijn Jongman zal de opening verrichten. Daarna geeft zij het woord aan de gastsprekers Ellen Rooijers, directeur Veilig Thuis en Gerrie Apperloo, voorzitter Soroptimisten. Daarna zal wethouder Jongman de speciale Orange the World vlag hijsen voor het gemeentehuis.

Meer activiteiten

Woensdagavond 30 november verzorgt de Soroptimistclub De Kop van Overijssel de film ‘Buiten is het feest’ van Karin Bloemen in De Meenthe (aanvang 19.30 uur, gratis entree). Een indringend drama over seksueel misbruik.

Dinsdagavond 6 december is er een sprekersavond in De Meenthe. Spreker is officier van Justitie, Warner ten Kate. Hij vertelt die avond over vrouwenhandel. Er komt ook een ervaringsdeskundige (aanvang 19.30 uur, gratis entree).

16 Dagen van Actie

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. 

Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 3 uur geleden
Bas Nijhuis
Bas Nijhuis volgt Overijsselse Olympische sporters in eigen Oost-serie 'Bas naar de Spelen' Sport 4 uur geleden
Diner en Blanc
Laatste kaarten in de verkoop Diner en Blanc Steenwijk 17 uur geleden
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00