De werkgroep
De werkgroep Foto: Zilverslang Fotografie

Vrouwendag Steenwijkerland op 8 maart: Omarm jouw Kracht!

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - Vrouwendag Steenwijkerland 2023 vraagt dit jaar aandacht voor het internationale thema ‘Omarm jouw Kracht!’ Voor de zevende keer in Steenwijkerland staan de vrouwen centraal en dit wordt fysiek gevierd bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk op woensdag 8 maart. 

De Vrouwendag wordt georganiseerd vanuit de werkgroep Vrouwendag Steenwijkerland, vaste deelnemers en initiatiefnemers zijn Sociaal Werk de Kop (Sandra Lampe en Paula Bierma) en Kringloopwinkels Steenwijk (Ineke de Jong en Jolanda Vermaire). Dit jaar versterkt door Marja Wietsma en Wendy van Essen.

Inspiratie, verbinding en ervaringen delen
Ineke de Jong: “Het idee is zoals ieder jaar om elkaar te inspireren, verbinding te maken met elkaar, nadenken en met elkaar te praten over het thema van dit jaar. Daartoe zullen 10 vrouwen een pitch houden over het thema, waardoor het nog meer tot de verbeelding gaat spreken en de eigen ervaringen worden gedeeld. Daarnaast is het altijd een heel gezellig gebeuren, met zoveel vrouwen bij elkaar. De werkgroep nodigt hierbij alle vrouwen van Steenwijkerland van harte uit!”

Programma 8 maart:
Van 10.00 tot 11.30 uur is er een bijeenkomst in Het Eethuisje van de Kringloopwinkel, Boterweg 5 in Tuk/Steenwijk. Inloop vanaf 9.30 uur. Voor alle vrouwen staat daar gratis koffie met gebak klaar. Naast de genoemde pitches zullen er nog een aantal omlijstende activiteiten zijn. Ook online is Vrouwendag Steenwijkerland actief op Facebook en Instagram waarop korte filmpjes en foto’s van 8 maart worden gedeeld. We roepen iedereen op om via deze kanalen eigen foto’s en quotes over #omarmjouwkracht te plaatsen. Wil je meer weten of meedenken voor Vrouwendag Steenwijkerland 2024? Stel je vraag of meld je aan via info@sociaalwerkdekop.nl of bel 0521- 745080.

Op de foto de werkgroep Vrouwendag Steenwijkerland: Vlnr: Marja Wietsma, Paula Bierma, Jolanda Vermaire, Ineke de Jong en Sandra Lampe. Wendy van Essen ontbreekt op de foto.

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 17 uur geleden
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 19 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 21 uur geleden