De band Rawit
De band Rawit Foto: Aangeleverd

Weekend 10 en 11 juni Hete-peper-festival in Kallenkote: Bruisende Pasar Pedis bij dierenpark Taman Indonesia

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

KALLENKOTE - Komend weekend 10 en 11 juni is er bij het tropische dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote een ‘hot’ evenement: de Pasar Pedis, oftewel het Hete Peper-festival. Topper op deze Pasar is chefkok Titi Waber, die op zondag de keuken van Taman Indonesia zal overnemen om de heerlijkste pittige gerechten te bereiden.  

Tijdens dit weekend kunnen bezoekers verder genieten van uiteenlopende activiteiten, zoals kennismaken met de vele verschillende soorten pepers, lomboks en rawits, workshops sambal maken, dansen op de live muziek van de band Rawit en zanger Mick Woearbanaran, de heetste bonbons proeven en meedoen met de hete-peper quiz. Wie in het rood gekleed komt krijgt een gratis Red Drink! 

Wist je dat er wel tientallen verschillende soorten pepers, lomboks en rawits bestaan? Op de Pasar Pedis kan de bezoeker het allemaal ontdekken! Niet alleen ‘hete’ gerechten, ‘hete’ muziek en ‘hete’ activiteiten staan op het menu, ook de dress code is compleet hot: rood en/of rode peperprint. Dus kom de zomer vieren in dierenpark Taman Indonesia en doe je hotte outfit aan, dan krijg je een gratis Red Drink! Van tevoren tickets reserveren wordt sterkt aanbevolen. Dit kan via www.taman-indonesia.nl/e-tickets.

Chefkok Titi Waber kookt
De zondag heeft als culinair hoogtepunt dat chefkok Titi Waber voor een dag de keuken van Taman Indonesia overneemt. Titi is chefkok geweest bij het bekende Indonesische restaurant Blauw, in Amsterdam. Zij is opgeleid door Agus Hermawan. Bij Taman Indonesia komt ze zondag haar lekkerste gerechten klaarmaken. Lekker pedis, maar vooral heel smaakvol! Natuurlijk af te blussen met een heerlijk koud Sambal-ijsje of een Bintang-biertje.

Sambal  maken-workshop en Reaper Roulette
Op beide dagen kunnen bezoekers hun eigen sambal maken in de Sambal-workshop. Aanmelden hiervoor kan via de website van het park bij het boeken van een e-ticket. Of waag een gokje en draai aan de Reaper Roulette, als je durft! Kun jij de pittigheid aan?

Live muziek
Live muziek is er ook op beide dagen, om een dansje te wagen. Op zaterdag 10 juni kun je onder andere de poco poco dansen met de band RAWIT. Op zondag 11 juni komt zanger Mick Woearbanaran, bekend van The Voice Senior, Indonesische chansons zingen.

Over dierenpark Taman Indonesia
Taman Indonesia is een tropisch dierenpark in de Kop van Overijssel. Tegelijkertijd is het eigenlijk ook een klein-Indonesië-park, waar veel te zien is over de Indonesische culturen. Je vindt er allerlei bijzondere dieren zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en je kunt genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen in de toko. Voor kinderen is er onder andere een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, een bijzondere vogelspeurtocht en een leuke wildernisspeeltuin.

Meer informatie: https://www.taman-indonesia.nl 

Afbeelding
Chefkok Titi Waber
Afbeelding
Bruidspaar Sielhorst is 65 jaar getrouwd: 'Jo werd onverwachts Riet's winnende lot' Steenwijk 9 uur geleden
Afbeelding
Giethoorn staat centraal tijdens Dag van de Geschiedenis Steenwijkerland 10 uur geleden
Afbeelding
Dit zijn de Overijsselse kanshebbers op deelname aan het Regio Songfestival Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
19 verenigingen uit Steenwijkerland en 7 uit Westerveld vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie Steenwijkerland 21 sep., 10:32
Afbeelding
Eén op drie huurders in Drenthe mogelijk in geldproblemen Westerveld 21 sep., 10:04
Afbeelding
Tour de Wijnboer op zondag 24 september in Havelte Westerveld 21 sep., 07:00