Vorige editie Open Dag Maargies Hoeve
Vorige editie Open Dag Maargies Hoeve Foto: Aangeleverd

Open Dag en Kalverkeuring op de Maargies Hoeve

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

KALLENKOTE – De Maargies Hoeve staat op zaterdag 2 september de hele dag bol van de activiteiten. De zorgboerderij houdt haar Open Dag met muziek, theater, activiteiten, dieren en is gastheer van de Kalverkeuring van Kalveropfokclub Jong Leven.

Kinderen kunnen zich tijdens de Open Dag laten schminken. Ook mogen ze knutselen, in de ballenbak spelen, zich uitleven op het springkussen en over de traptrekkerbaan rijden. Verder zal er nog een ballonnenclown en een glittertattoospecialist aanwezig zijn. Er is een minifestival in het theater van het voedselbos waar een aantal deelnemers onder leiding van het duo Andere Koek optreedt. In het voedselbos kun je bovendien popcorn bakken. 

Kalverkeuring
Tijdens de Open Dag staat er een grote tent op het erf van De Maagies Hoeve. Hierin houdt Kalveropfokclub Jong Leven overdag vanaf 10.00 uur haar jaarlijkse kalverkeuring. Bezoekers mogen bovendien in alle gebouwen op het erf van de Maargies Hoeve en het voedselbos een kijkje nemen en de dieren bewonderen en vertroetelen. Bij de informatiestand kunnen zij zich laten informeren over alle activiteiten en mogelijkheden van de Maargies Hoeve.

Fietsende pianoman
De Boerderijwinkel is de hele dag geopend. “Hierin zijn volop streekproducten, vlees en zelfgemaakte zuivelproducten te koop. Daarnaast zijn er ook diverse houtartikelen te verkrijgen die grotendeels door onze deelnemers vervaardigd zijn,” vertelt Esther Bobeldijk van de Maargies Hoeve. Verder is hier een proeverij van de zuivel afkomstig van de Maargies Hoeve. Esther voegt daaraan toe dat de medewerkers eetstandjes in gaan richten op het erf. Het spreekt voor zich dat ook de Theeschenkerij open zal zijn. In de Maargies Buitenkroeg kun je ook wat te drinken halen. De Fietsende pianoman zorgt op het hele erf voor muzikaal vertier. Verder is er een Photobooth en kun je de XL Koe melken. Wie het langst op de wildste rodeostier van Nederland blijft zitten, wint een prijs.

Alle bezoekers worden kleurrijk verwelkomd. De Open Dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het adres is Kallenkote 19. Zie ook www.demaargieshoeve.nl.

Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 19 uur geleden
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 20 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 21 uur geleden