Adri en Ada Schillemans-Ouderling op hun trouwdag in 1958
Adri en Ada Schillemans-Ouderling op hun trouwdag in 1958 Foto: Aangeleverd

Vier echtparen vieren deze week hun 65-jarige huwelijk

· leestijd 2 minuten Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - Het is een bijzondere week in Steenwijkerland. Maar liefst vier echtparen vieren hun briljanten huwelijk.

Henk van Dijk en
Marie van Dijk-Grolleman

Henk (88) en Marie (89) zijn beiden geboren in Zwolle. Ze hebben elkaar leren kennen via de kerk. Ze trouwden op 11 september 1958. Henk was in zijn dagelijks leven actief als timmerman, opzichter en hoofd technische dienst, het langst bij defensie. Henk was 30 jaar lang voorzitter van de volièrevereniging van Steenwijk en omgeving. Marie werkte bij de thuiszorg en was jarenlang vrijwilliger bij de Zonnebloem. Henk en Marie hebben 2 kinderen, 4 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Ze wonen met plezier in Steenwijk. Wethouder Trijn Jongman heeft hen op maandagmiddag 11 september gefeliciteerd.

Henk Tuttel en
Wiepie Tuttel-Hoekstra

Henk (89) is geboren in Terwispel, Wiepie (88) in Beetsterzwaag. Het stel heeft elkaar leren kennen, doordat Wiepie geen licht op de fiets had, en ze van Gorredijk naar Beetsterzwaag moest fietsen. Henk heeft haar thuis gebracht. Na hun trouwen op 10 september 1958 in Beetsterzwaag woonden ze eerst in Terwispel en vooral in Heerenveen, na hun pensioen in Wolvega, Heerenveen en nu in Steenwijkerwold. Henk was boekhouder en pensioenverzekeringsagent. Wiepie heeft tot haar trouwen gewerkt in de kruidenierswinkel in Drachten. Ze hebben korfbal gespeeld, gecoacht en waren actief vrijwilliger. Met enkele anderen hebben ze er ook voor gezorgd dat in Rusland korfbal is geïntroduceerd. Het stel heeft 2 kinderen, 3 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Wethouder Melvin Smit heeft op maandagmiddag 11 september het echtpaar gefeliciteerd.

Piet van der Meulen en
Judith van der Meulen-Houwer

Op zaterdag 9 september vierde het echtpaar Piet van der Meulen (85) en Judith van der Meulen-Houwer (82) uit Steenwijk hun 65-jarig briljanten huwelijksjubileum. Op 9 september 1958 zijn zij getrouwd in Meppel. Het echtpaar heeft 3 dochters en een zoon, 6 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen gekregen. Het briljanten huwelijksjubileum werd samen met hun dierbaren op zondag 10 september gevierd. Het echtpaar heeft hier zichtbaar van genoten. Burgemeester Rob Bats bezocht hen op maandag 11 september. 

Adri Schillemans en
Ada Schillemans-Ouderling

Adri Schillemans, Adri (90) is geboren in De Heen, gemeente Steenbergen. Hij is daar opgegroeid tot zijn 17e en verhuisde in 1950 met zijn familie van Brabant naar Kraggenburg. Ada Schillemans-Ouderling (91) is geboren in het ziekenhuis van Zwolle en opgegroeid in Vollenhove. Tijdens een dansavond in Vollenhove hebben ze elkaar ontmoet. In 1958 zijn zij op 13 september voor de wet en op 20 september voor de kerk getrouwd. Ze gingen wonen in Kraggenburg en kregen een dochter in 1965 en een tweeling, dochter en zoon, in 1968. In 1968 zijn ze terug naar Vollenhove verhuisd. In 2016 betrokken ze een aanleunwoning in Nieuw Clarenberg. Adri heeft altijd gewerkt in de land- en tuinbouw en Ada is in haar jongere jaren kleuterjuf en tandartsassistente geweest, daarnaast heeft ze gewerkt bij modezaak Gilsing te Emmeloord. In zijn vrije tijd was Adri zeer betrokken bij de gemeenschap, zowel in de politiek als bestuurslid van het CDA, bij het biljarten, toneel en de volkstuinvereniging. Ada nam met name de zorg van de kinderen voor haar rekening en onderhield veel contact met haar familie. Tussen 1995 en 2000 zijn er 9 kleinkinderen geboren. In november 2021 is Ada verhuisd naar de afdeling kleinschalig wonen binnen Nieuw Clarenberg. Adri komt zijn vrouw hier vaak bezoeken.

Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 4 uur geleden
Bas Nijhuis
Bas Nijhuis volgt Overijsselse Olympische sporters in eigen Oost-serie 'Bas naar de Spelen' Sport 5 uur geleden
Diner en Blanc
Laatste kaarten in de verkoop Diner en Blanc Steenwijk 18 uur geleden
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00