Boottocht op Startzondag
Boottocht op Startzondag Foto: Aangeleverd

Startzondag Protestantse gemeente Giethoorn

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

GIETHOORN - De Protestantse gemeente Giethoorn is op 24 september gestart met het winterwerk in de kerk. De Bazuin speelt mee in de dienst van zondag 8 oktober.

Vorige week zondag was de aftrap voor veel groepen om elkaar weer te ontmoeten, samen te eten, te zingen en te dienen. Maar ook Ć©Ć©n op Ć©Ć©n is er aandacht voor elkaar en kunnen zij elkaar troosten en bemoedigen. ā€˜Ga meeā€™, is het jaarthema van de Protestantse Kerk Nederland. De leden gaan met dit thema aan de slag. Om 10.00 uur begon een inspirerende viering voor jong en oud. Daarna stapten zij aan boord van de boot voor een tocht over de Wieden onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade. Zij eindigden deze mooie zonnige dag met een lunch in het Protestants Centrum en een eenvoudige lunch. Ga jij ook meedoen dit seizoen? 

De Bazuin speelt in Giethoorn
De kerkdienst in de Protestantse kerk te Giethoorn aan de Beulakerweg 80 wordt op zondag 8 oktober muzikaal omlijst door muziekvereniging De Bazuin uit Wetering e.o. Zij begeleidt de samenzang en speelt zelf mooie stukken. Het thema van deze dienst is: ā€˜Zorg goed voor mijn wijngaardā€™. God heeft de mensen de aarde gegeven om haar te bewerken en te beheren en daar in vrede met elkaar te leven. Uit de gelijkenis blijkt, dat dat niet altijd goed gaat (MatteĆ¼s 21: 33-43). Tegelijkertijd krijgen mensen van God het hoopvolle perspectief, dat Jeruzalem eens de stad van vrede zal zijn, waar alle volkeren samen komen. Een muzikale viering, waarbij de kerkgangers liederen zingen als ā€˜Samen in de naam van Jezusā€™ en ā€˜Lichtstad met uw paarlen poortenā€™. Iedereen is welkom in de dienst, die om 10.00 uur begint.

Afbeelding
De vrijwilligers van de Van Swieten Inspiratietuin zijn vandaag en morgen actief op de Lentefair in Frederiksoord Column 11 mei, 12:25
Afbeelding
Dit weekend: Nationale Molendag Steenwijkerland 11 mei, 12:16
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden ook vandaag nog winactie voor Moederdag Steenwijk 11 mei, 11:44