Afbeelding
Foto: Pixabay

Lichtjeszondag in Giethoorn

Steenwijkerland

GIETHOORN - Zondagmiddag 6 november wordt in de geheel gerestaureerde doopsgezinde kerk aan de Dorpsgracht de eerste Lichtjeszondag gehouden voor het dorp, haar bewoners en bezoekers. 

De kerk is open tussen 16.00 uur en 17.30 uur voor alle mensen die wel een lichtje zouden willen aansteken voor een dierbare, voor een situatie die je aan het hart gaat of voor iemand die langer of korter geleden is overleden. Begin november is vanouds de tijd om even stil te staan en iets of iemand te gedenken.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het klein vrouwenkoor ‘LaMuze’ uit Zwartsluis. Het repertoire van het koor bestaat voornamelijk uit licht klassieke muziek van diverse componisten. Deze middag zingen ze troostrijke liederen onder andere uit dit repertoire. LaMuze staat onder leiding van Angelica Braam uit Steenwijk. 

Bijzonder aan deze bijeenkomst is dat er vrije inloop is. Belangstellenden kunnen op hun eigen moment binnen komen, een lichtje branden, even in de bank schuiven, genieten van stilte en muziek op deze mooie plek. De toegang is gratis. Welkom vanaf 16.00 uur. 

Afbeelding
Afbeelding
Kinderen spelen de hoofdrol bij de Bibliotheek Kop van Overijssel Steenwijkerland 19 uur geleden
Bij het lassen wordt een laskap gedragen om de ogen te beschermen
Van lascursus tot workshop verzekeringen: Corso Vollenhove investeert in de toekomst Steenwijkerland 22 uur geleden
Kunstmarkt bij de Kleine Kerk Steenwijk
Oproep aan kunstenaars: meld je voor 15 juni aan voor de kunstmarkt Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Wandelexcursie in De Wieden: De natuur in bloei! Steenwijkerland 17 mei, 10:00
Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland 17 mei, 08:00
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur 17 mei, 08:00