Vertegenwoordigers van Monuta Steenwijkerland en parochie H. Christoffel
Vertegenwoordigers van Monuta Steenwijkerland en parochie H. Christoffel Foto: Aangeleverd

Monuta Steenwijkerland schenkt cheque aan parochie H. Christoffel

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

Monuta Steenwijkerland heeft een cheque geschonken aan parochie H. Christoffel in Steenwijkerland. Dit initiatief is een onderdeel van ‘100 gebaren’ in het kader van het 100-jarig bestaan van Monuta. 

Monuta is opgericht in 1923. De organisatie is vanaf het begin maatschappelijk betrokken geweest. Daarom konden medewerkers plannen indienen voor steun aan mensen en duurzame initiatieven. Namens Monuta Steenwijkerland overhandigden de uitvaartverzorgers Klaasje Mulder, Appie Stoelwinder en Sander Groen in de Clemenskerk in Steenwijk een cheque ter waarde van 500 euro aan penningmeester Peter Muster en vicevoorzitter Jos van den Nouland. 

De Monuta medewerkers lichten toe: “Het is zo belangrijk dat we naar elkaar en onze omgeving omkijken. Alle collega’s hebben hetzelfde Monuta-DNA en zijn dienstbaar aan een ieder die ons nodig heeft. Zo zijn wij te gast in de verschillende kerken. De Katholieke Kerk heeft een mooie traditie; bij het overlijden wordt er een gedachteniskruisje gemaakt met de naam, geboorte- en sterfdatum van de overledene erop. Dit wordt in de viering achter in de kerk opgehangen. Een ieder kan op deze plaats de overleden parochianen herdenken en een kaarsje branden.”

“Het is als medewerker van Monuta heel bijzonder dat wij in het kader van ons jubileum een lokaal gebaar mogen doen. Als uitvaartverzorgers in onze gemeente willen wij graag een bijdrage leveren aan de parochie in Steenwijkerland om een financiële bijdrage te mogen doen aan deze kruisjes. Bijzonder is ook om dit te mogen doen in deze dagen. Op 1 november vieren de katholieken Allerheiligen, de dag waarop alle bekende en onbekende heiligen worden herdacht en geëerd en op 2 november is het Allerzielen, de dag dat alle overledenen worden herdacht. 

Vijf geloofgemeenschappen

Parochie H. Christoffel bestaat uit vijf Rooms Katholieke geloofsgemeenschappen met ongeveer 3500 parochianen In het waterrijke gebied van de Kop van Overijssel. Naast Steenwijk vallen ook de Rooms-Katholieke Kerken van Kuinre, Oldemarkt, Steenwijkerwold en Vollenhove onder de parochie H. Christoffel. Van den Nouland en Mustert geven aan: “Voor ons is het een belangrijk gebruik om tijdens een uitvaart een gedachteniskruisje in de kerk te plaatsen. Wij vinden het een heel mooi gebaar van Monuta om hier aan bij te dragen en op die manier een zekere verbondenheid te tonen bij onze uitvaartrituelen.” 

Over Monuta 

Monuta is dé afscheidsspecialist. Opgericht in 1923 zet zij zich al 100 jaar in met dezelfde missie: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk maken. Zij gelooft in openheid en eerlijkheid over afscheid. Over mogelijkheden, kosten én over wat je zelf eigenlijk wilt voor je eigen afscheid. Jaarlijks verzorgt Monuta ruim 14.000 persoonlijke uitvaarten en in totaal biedt zij meer dan 1,5 miljoen mensen financiële zekerheid met haar uitvaartverzekering. Ruim 120 opgeleide Register Uitvaartverzorgers waarvan er vier in de gemeente Steenwijkerland werkzaam zijn staan mensen in het hele land bij. Monuta heeft drie eigen begraafplaatsen en zeven crematoria en is partner in nog eens zes andere. Meer informatie is te vinden op www.monuta.nl,

Afbeelding
De energiecoach vertelt: ventileren blijft noodzakelijk: Zorg voor een gezond binnenklimaat Steenwijkerland 5 uur geleden
Afbeelding
Donderdag 30 mei a.s.: speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 7 uur geleden
Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 8 uur geleden