Mede-eigenaar Dylan ten Veen in de nieuwe fietsenwinkel
Mede-eigenaar Dylan ten Veen in de nieuwe fietsenwinkel Foto: Hilda Knol

Ten Veen 2Wielers heeft nieuwe locatie aan de Weerdijk: fietsbelevingscentrum met veel groen

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

OLDEMARKT - Ten Veen 2Wielers heeft een nieuwe fietsenwinkel in Oldemarkt. Het bedrijf is van de Kruisstraat verhuisd naar de voormalige drukkerij aan de Weerdijk. Na maandenlange verbouwing hebben eigenaar vader Klaas en zoon Dylan ten Veen het Fiets Experience Center op 12 maart geopend. 

Wie over de drempel stapt van de gloednieuwe fietsenwinkel kijkt zijn ogen uit. In het Fiets Experience Center staan tal van e-bikes, sportieve fietsen, kinderfietsen, racefietsen en kinderfietsen. Ze staan overzichtelijk uitgestald te midden van veel groen. Het pronkstuk is een boom in het midden van de winkel. Linksachter in een gezellige koffiehoek met aan de wand foto’s uit het verleden. 

Uit ons jasje gegroeid

Dylan vertelt: “Mijn overgrootvader Klaas ten Veen is in 1936 begonnen met de fietsenwinkel en ik ben nu al de vierde generatie in de zaak.” Al van jongs af aan is Dylan altijd met fietsen bezig. “Ik vind het een mooi vak en sinds mijn 21e ben ik mede-eigenaar,” klinkt het enthousiast. Hij is blij met de verhuizing van de Kruisstraat naar de veel ruimere locatie aan de Weerdijk. “Daar waren we echt uit ons jasje gegroeid. We moesten elke dag veertig reparatiefietsen ‘s morgens naar buiten en ‘s middags weer naar binnen slepen.” In de voormalige drukkerij hebben vader en zoon maar liefst 1300 m2 tot hun beschikking. Daarin hebben zij naast de showroom ook een ruimte met tweedehands fietsen, een werkplaats en een magazijn gerealiseerd. 

Proefritje

Naast deze vestiging heeft familie Ten Veen ook nog een winkel in Wolvega en Steenwijk. Met de nieuwe winkel denken Ten Veen senior en junior de hele regio tussen Heerenveen en Zwolle te kunnen bedienen. “We hebben de grootste voorraad e-bikes in de wijde omgeving,” aldus Klaas. Dat zijn zowel exclusieve als scherpgeprijsde e-bikes. Ten Veen 2Wielers heeft alle gangbare merken. “Gazalle, Sparta, Batavus, Koga, Cube, Shimano, Cortina,” sommen de eigenaren op. Ze nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen, maar ook om een proefritje te maken. De winkel is immers niet voor niets een fietsbelevingscentrum!

Zie www.tenveentweewielers.nl

Joost Klein tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestvial
Joost Klein treedt op bij Dicky Woodstock Popfestival Cultuur 21 uur geleden
Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 21 uur geleden
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 22 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 23 uur geleden
Jeroen en Heleen Kiewiet en hun twee kinderen
Caterent Catering & Verhuur betrekt bedrijfspand aan de Eeser Gaard Partnerbijdrages Insta-Dekop gisteren
Familie Wolves
Overijsselse familiebedrijven centraal in nieuw seizoen van Oost-serie FamilieZaken Algemeen 15 mei, 10:30